26 / 04 / 2024

Erdoğan'dan Kanal İstanbul için Güney Afrika'ya davet!

Erdoğan'dan Kanal İstanbul için Güney Afrika'ya davet!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul Boğazı'na eş olacak son derece stratejik proje olan Kanal İstanbul'u hayata geçirmek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu konuda Güney Afrika'nın girişimcilerini de ben şimdiden ülkemize davet ediyorum" dedi...



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hyatt Regency Otel'de Güney Afrika Cumhuriyeti'nin önde gelen iş adamlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'nin 2018 yılı ilk çeyreğinde yine yüzde 7,4 büyümeyi yakaladığını hatırlatan Erdoğan, şunları ifade etti:

"Altyapı alanında 2003 yılında dünyada 39'uncu sıradayken bugün 9'uncu sıraya yükseldik. Şu an dünyadaki 10 önemli dev altyapı projesinden 6'sı Türkiye'de bulunuyor. Dünyanın en büyüklerinden olan İstanbul'daki yeni havalimanımızın 90 milyon/yıl yolcu kapasiteli ilk etabını 29 Ekim'de açıyoruz. Bunun yanında İstanbul Boğazı'na eş olacak son derece stratejik proje olan Kanal İstanbul'u hayata geçirmek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu konuda Güney Afrika'nın girişimcilerini de ben şimdiden ülkemize davet ediyorum. Ayrıca son 16 yılda hızlı tren hatlarından havaalanlarına, tünellerden otoyollara, köprülerden özellikle TANAP, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'na kadar pek çok büyük eseri hizmete aldık. Tüm bu yatırımları devletimizin öncülüğünde özel sektörümüzün katkı ve destekleriyle yaptık."


Geri Dön