20 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul eleştirilerine yanıt!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul eleştirilerine yanıt!

50 dolayında ilk grup milletvekiliyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Kanal İstanbul başta olmak üzere CHP’li büyükşehir belediye başkanlarıyla girdiği polemikler konusunda eleştiri geldi.  Erdoğan, “Kanal İstanbul’un patenti bana ait, tabii ki konuşacağım” savunmasını yaptı.



50 dolayında milletvekiliyle AKP Genel Merkezi’nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, ilerleyen zamanlarda da bu şekilde 4 grupla daha görüşecek. Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, yaklaşık olarak  3.5 saat devam eden ilk grupla yapılan toplantıda son günlerde Kanal İstanbul projesi başta olmak üzere özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la girdiği polemikler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anımsatıldı. Edinilen bilgilere göre, bir milletvekili, “Siz Cumhurbaşkanısınız, karşınızdaki ise büyükşehir belediye başkanı. Onlara siz cevap vermeseniz, belediye başkanlarını muhatap alacak açıklamalarda bulunmasanız” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bunun üzerine milletvekilinden bu konuda örnek vermesini de istedi. Kanal İstanbul ile ilgili tartışmaların anımsatılması üzerine Erdoğan, “Kanal İstanbul diyemezsin. O benim projem, patenti bu garibana ait. Tabii ki bununla ilgili konuşacağım. Başka bir şey varsa onu ben bilmiyorum” diye konuştu.

‘İBB METRO YAPMIYOR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB’nin havalimanına metro yapması gerektiğini, bu görevin belediye ait olmasına rağmen yapmadığını söyleyerek, “Bunu da biz yapacağız. Ulaştırma Bakanlığımız konuyla ilgili bir çalışma yapıyor” diye konuştu.

‘BAKANLAR İLLERE GELSİN’

Bazı milletvekilleri, hükümetin çok iyi işler yaptığını, fakat bunların halka anlatılamadığını söyleyerek, bakanların bürokratlarla birlikte bu konuda daha aktif olmalarını talep etti. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u çok başarılı bulduklarını söyleyen bir milletvekili, “Sayın Bakan, bürokratları da yanına alıyor milletvekilleriyle illere geliyor, halka yaptıklarıyla ilgili bilgi veriyor. Diğer bakanlar da bunu yapmalı, genel müdürler de sahaya inmeli. Halkın ihtiyaçlarını bire bir kendileri tespit etmeli. Halk demeli ki bakanlar, bürokratlar ve milletvekili çalışıyor” dedi. Erdoğan da, bunun çok haklı bir talep olduğunu dile getirerek, bakanlara bu konuda talimat vereceğini belirtti.

Bir milletvekili, kamuya alımlarda mülakatın büyük bir sorun haline geldiğini söyleyerek, “Mülakatlarda kazanamayanların çoğu bizim hem partimize hem şahsımıza yükleniyor, siyaseti kirletiyor. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Alınan kişi çok az ama elenen çok fazla, bunlar hep tepki yaratıyor” diye konuştu. Bu konuda mülakata çok fazla kişinin çağrılmaması veya  yetenek gerektiren meslekler dışında mülakatların kaldırılması gibi formüller dile getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da kabine toplantısında bu konuyu değerlendireceklerini söyledi.

 

Kanal İstanbul Projesi'nin maliyeti mecliste!

Kanal İstanbul Projesi'nin maliyeti mecliste!

50 soruda Kanal İstanbul!


Geri Dön