19 / 04 / 2024

Kanal İstanbul Projesi'nin maliyeti mecliste!

Kanal İstanbul Projesi'nin maliyeti mecliste!

Kanal İstanbul Projesi'nin maliyetine ve öngörülen kazanç tutarı meclis gündemine taşındı. DP'li Uysal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



DP Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Kanal İstanbul Projesi'nin maliyetine ve öngörülen kazanç tutarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Uysal, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.  

DP Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal'ın soruları:
1- Bahsi Geçen kazanç tutarı hangi kalemlerden sağlanacaktır?
2- Karadeniz-Akdeniz güzergahında özellikle 2008 Ekonomik Krizi ve faaliyete giren petrol boru hatları dolayısıyla gemi trafiği azalmış olmasına, özellikle boğazlarda rakamsal olarak bu durum tespit edilmiş olmasına rağmen İstanbul ve Çanakkale Boğazları'ma ek faaliyet göstermesi planlanan İstanbul Kanalı'nda bahsi edilen sayıda gemi geçişi nasıl mümkün olacaktır?
3- Kanal Projesi'nde beyanatınızla bir maliyet artışı ortaya çıkmıştır. Takribi olarak 13 milyar TL'lik tutar bir hesap hatası mıdır? Bir hesap hatası ya da dil sürçmesi değilse bu bedel artışının sebepleri neledir?
4- Israrla yapacağınızı söylediğiniz kanal projesinin maliyeti, yapımına başlanması durumunda da günbegün artacak mıdır?
5- Bir hesap hatası yapılmışsa, olumlu ÇED raporu da hatalı bir biçimde olumlu çıkmış olabilir mi?


Geri Dön