18 / 04 / 2024

Kanal İstanbul Projesi'nin ekonomik etkileri meclis gündeminde!

Kanal İstanbul Projesi'nin ekonomik etkileri meclis gündeminde!

Kanal İstanbul Projesi'nin ekonomik etkileri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Kanal İstanbul Projesi'nin ekonomik etkilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Kabukcuoğlu, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, ''Son günlerde yer alan açıklamalara göre Marmara Denizi ile Karadeniz'i birbirine ikinci kez bağlayacak olan ''Kanal İstanbul Projesi'' hem bilim adamlarımız hem de vatandaşlarımız arasında tartışılan bir projedir. Bu projenin şehrin bir ihtiyacının karşılamak için mi üretildiği; yoksa farklı amaçlarla mı hayata geçirilmeye çalışıldığı vatandaşlarımız tarafından merak edilmektedir'' diye konuştu.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu'nun soruları:
1- Kanal İstanbul Projesi'nin devlete getirisinin olmayacağı, sadece gayrimenkul rant gelirinin olacağı doğru mudur?
2- Karaburun-Küçükçekmece hattında 26 bin hektar alana inşa edilmesi öngörülen Kanal İstanbul güzergahında, Kanal İstanbul Projesi'nin açıkladığı Nisan 2011'den bu yana gerçekleşmiş mülkiyet değişiklerinin yüzölçümü ne kadardır? 
3- Son yıllarda ekonomimizin dar boğaza girdiği, finansal destek bulmakta zorlandığımız bu zamanlarda kamu kaynaklarının iktidar tarafından öncelikli olarak bu projeye tahsis edilecek olmasının halkımızı fakirleştireceğini düşünüyor musunuz?
4- Proje hakkında kamuoyunun yeterince bildilendirildiğini düşünüyor musunuz?


Geri Dön