19 / 04 / 2024

Ereğli Aile Sanat ve Eğitim Merkezi yarın açılıyor!

Ereğli Aile Sanat ve Eğitim Merkezi yarın açılıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Dünya Kadınlar Günü’nü her yıl çeşitli eserler açarak kutladıklarını belirterek, Ereğli halkını Aile Sanat ve Eğitim Merkezi’nin açılışına davet etti.




Konya Büyükşehir Belediyesi, Ereğli’de yaptırdığı Aile Sanat ve Eğitim Merkezi’ni (ASEM) yarın hizmete açıyor. Yeni Büyükşehir Yasası ile merkezde yaptığı yatırımları ilçelerde de gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın 7. Aile Sanat ve Eğitim Merkezi’ni Ereğlili hanımlara armağan edecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Dünya Kadınlar Günü’nü her yıl kadınlara yönelik çeşitli eserler açarak kutladıklarını belirterek, bu yıl da Ereğli Aile Sanat ve Eğitim Merkezi’ni hizmete açacaklarını dile getirdi. Selçuklu, Meram, Karatay, Alavardı, Mengene, Mümine Hatun Hanımlar Lokali’nin ardından ilçelerde Şehir Konakları adıyla yaptırılan çok fonksiyonlu binaların, yeni yapılanmayla ASEM olarak hizmet vereceğini kaydeden Başkan Akyürek, yeni metropol ilçelerin hepsine bu hizmetin götürüleceğini ifade etti. Başkan Akyürek, “8 Mart’ta Ereğli’de kadınlarımıza bir hizmet mekanı olarak Ereğli ASEM’i hizmete açacağız. Yüzme havuzuyla, spor salonuyla, meslek edindirme kurs bölümleriyle güzel bir eserle bu günü kutlamış olacağız. Daha sonra bütün ilçelerimizde kadınlarımıza yönelik bu çalışmaları yapacağız” dedi.


Kadına yönelik ve aile içi şiddetin olmadığı, parçalanmış ailelerin sayısının azaldığı, ailelerde mutluluğun, huzurun, sevginin, saygının tam olarak hakim olduğu bir şehir için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Akyürek, bütün Ereğli halkını 8 Mart Salı günü saat 11.00’de Ereğli ASEM’in açılışına davet etti.


8 Mart Salı günü saat 13.00’te Ereğli’deki bir alışveriş merkezinde, Büyükşehir Belediyesi’nin “Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet” isimli fotoğraf ve afiş yarışmalarında dereceye giren eserlerin sergisi de açılacak.


EREĞLİ ASEM


İçinde yüzme havuzu, spor salonları, çocuk oyun alanları, meslek edinme derslikleri ve çok amaçlı salonların bulunduğu Ereğli ASEM, yaklaşık 3 milyon liraya mal oldu. ASEM’e kayıt yaptıran hanımlar, KOMEK kursları ve diğer sosyal etkinliklerden faydalanabiliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, Ereğli’nin ardından 2016 yılı içinde Ilgın, Akşehir, Cihanbeyli, Çumra, Karapınar, Kulu, Seydişehir, Beyşehir’de de Aile Sanat ve Eğitim Merkezlerini hizmete açacak.



Konya Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön