28 / 03 / 2024

Ereğli Aile Sanat ve Eğitim Merkezi açıldı!

Ereğli Aile Sanat ve Eğitim Merkezi açıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ereğli’de yapımını tamamladığı Aile Sanat ve Eğitim Merkezi’ni 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Ereğlili kadınlara armağan etti. Ereğli ASEM 21 branşta, 34 kursta hizmet veriyor.




Konya Büyükşehir Belediyesi, Ereğli’de yapımını tamamladığı Aile Sanat ve Eğitim Merkezi’ni 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Ereğlili kadınlara armağan etti. Ereğli ASEM 21 branşta, 34 kursta hizmet veriyor.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Dünya Kadınlar Günü’nü yıllardır sembolle, sloganla değil, Türk insanının idealleri, inancı ve değerlerimize yakışır şekilde, kadınlara hizmetle kutladıklarını söyledi. Ereğli’deki açılış programı esnasında Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve AK Parti il teşkilatından yöneticilerin de Konya cezaevindeki kadın mahkumları ziyaret ederek, onlarla birlikte Kadınlar Günü’nü kutladıklarını dile getiren Başkan Akyürek, “Selçuklu Kadınlar Lokali ile başlayan, her Dünya Kadınlar Günü’nde bir hizmetimizin açılışı ile devam eden ve şu anda Ereğli halkasını hayata geçirdiğimiz Aile Sanat ve Eğitim Merkezimiz, kadınlarımıza, Ereğlimize, Konyamıza hayırlı olsun. Dünya Kadınlar Günü de bu eser açılışıyla birlikte kutlu olsun” dedi.


Ereğli halkı tarafından büyük bir sevgi gösterisi ile karşılanan ve şehit ailelerine çiçek takdim eden Başkan Akyürek, 8-9 ay önce temeli atılan ve yaklaşık 3 milyon lira harcanarak tamamlanan şehir konağının Ereğli’ye değer katacağını vurguladı. Başkan Akyürek, şunları söyledi:


“Bu hizmetimiz kadınlarımızın sosyal hayata katılımına, sosyalleşmelerine, mesleki eğitimine ve Ereğli’nin sosyokültürel seviyesinin daha da yükselmesine vesile olacaktır, katkı yapacaktır. Şehir konaklarımız Konya evleri modelinde, şehrimizi güzelleştiren mekanlar. Şehir konaklarımızı 31 ilçemizde de gerçekleştiriyoruz. Açılışını Ereğli’den başlatmış, yapımını Ereğli’de tamamlamış olduk. Arkasından, Ilgın, Akşehir, Cihanbeyli, Çumra, Karapınar, Kulu, Seydişehir ve Beyşehir şehir konaklarımızın açılışları gelecek ve sonradan diğer ilçemizde de dönem sonuna kadar tamamlanıp hizmete açılmış olacak. Böylece bir Konya modelini de hep birlikte hayata geçirmiş olacağız.”


Bu yıl tamamlamaya söz verdikleri bütün yatırımları yıl sonuna kadar bitireceklerini ifade eden Başkan Akyürek, Ereğli’ye yapılan yatırımlarda şu ana kadar yaklaşık 70 milyon lira harcandığını belirtti. Bu desteklerin hem Ereğli’de hem diğer ilçelerde artarak devam edeceğini vurgulayan Başkan Akyürek, “Hemşerilerimiz yapılanları ve yapılmakta olanları biliyor ve bizlere güveniyor. Güveninizin devam etmesini diliyorum” diye konuştu.


Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarla ilgili ayrımcılık yapıldığını hatırlatan Başkan Akyürek, özellikle 28 Şubat döneminde giyimlerinden dolayı ayrımcılığa maruz kalan Leyla Şahin Usta, Hüsniye Erdoğan gibi kadınların bugün Milletvekili olarak TBMM’de kadınları temsil ettiğini hatırlattı. Başkan Akyürek, kadınların maruz kaldığı bu ayrımcılığın kaldırılmasında etkili olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür etti.


Başkan Akyürek, “Artık kadınlarımız hayatın her sahasında Dünya Kadınlar Günü’nü idrak ederken gururla söylüyoruz ki, hayatın her alanında, önemli konumlarındalar. Ve daha önemli konumlara gelecekler. Konyamızda da artık kadınlarımızın Konyamızın ve ülkemizin kalkınmasında önemli sorumlulukları üstlenmiş durumdalar. Kadınlar Günü vesilesiyle altını bir kez daha çiziyorum; kadına yönelik şiddet, aile için şiddet, çocuklara şiddet Konya’da asla olmamalı” diye konuştu.


Ereğli Şehir Konağı’nın yapılmasında maddi manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, her şeyin en iyisini yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür eden Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Bundan sonra da Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda taş evler, park gibi büyük eserler yapılacak. Büyükşehir Belediyesi Yasası ile inşallah ilk defa bu eser burada yaşayacak. Köy yolları, mahalle yolları ile belde ve mahallerimize de hizmetler aralıksız devam edecek. Büyükşehir Belediyemizin ve hükümetimizin gücünü hissediyoruz. Bu hizmetin şehrimize kazandırılmasında Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek ve ekibine teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.


Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Başkan Akyürek’in eşi Fatma Akyürek, AK Parti İl ve ilçe teşkilatlarının temsilcileri, muhtarlar ve Ereğlili vatandaşların katıldığı açılış töreninin ardından “Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet” konulu fotoğraf sergisi de açıldı. Programda Ereğli Belediye Başkanı Özgüven, günün anısına Başkan Akyürek’e hediye, çeşitli dernekler de çiçek takdim etti.


Başkan Akyürek, programın sonunda Ereğlili muhtarlarla bir araya gelerek ilçe yatırımlarını değerlendirdi.



Konya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön