19 / 04 / 2024

Ümraniye Mahmut Celalettin Ökten Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi açıldı!

Ümraniye Mahmut Celalettin Ökten Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi açıldı!

Ümraniye Belediyesi'nin 2013'te hizmete hazırladığı 127 çeşit yatırım ve 626 adet hizmetten biri olan ve yapımı tamamlanan Mahmut Celalettin Ökten Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi'nin resmi açılışı, düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi...



Ümraniye Belediyesi'nin 2013'te hizmete hazırladığı 127 çeşit yatırını ve 626 adet hizmetten biri olan Mahmut Celalettin Ökten Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve çok sayıda kişinin katılımıyla hizmete açıldı. Törene, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Canın yanı sıra, Ümraniye Kaymakam'ı Mustafa Çek, AK Parti Ümraniye îlçe Başkan Yardımcısı Sami Yazgaç, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Mahmut Celalettin Ökten Hocanın Kıymetli kızları Ayşe Züheyra Ökten, Dekon İnşaat Yön. Kur. Başkanı Cevdet Erdem, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Muhtarlar, Mahalle sakinleri ve vatandaşlar katıldı. 

Kızı teşekkür etti Adı kültür merkezine verilen MahHasan Can mut Celalettin Ökten Hocanın kızı Ayşe Züheyra Ökten; "Bu açılışta bu güzel yapıda ve günde böylesine güzel bir eseri yapan başta Belediye Başkanımız Hasan Can beye ve tüm ekibine çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Beni çok duygulandıran bir an bu an, çok sevindim ve çok mutlu oldum. Babam Mahmut Celalettin Ökten Cenabı Hakka ve Peygamber Efendimize bağlı bir insandı, Allaha hamd olsun bizleri büyüttü ve bizler bugüne geldik. Ümraniye Belediyesinin yaptığı bu güzel eserlere şahit olduk. Mahmut Celalettin Ökten Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi tüm Ümraniyelilere hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

Can: Ümraniiye'de kültür merkezi yoktu Törende bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar kültürel ve sosyal belediyecilik alanlarında dev hizmetlere imza attık. 

Klasik belediyecilik hizmetlerinde rekorlara imza attık. Sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda birbirinden önemli projeleri hayata geçirdik. 

Kalıcı hizmetler gerçekleştirmeyi hedefleyen bir belediye olarak, yarmlara yatırım yapmak için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Göreve geldiğimizde Ümraniye'de kültür merkezi yoktu. Ümraniye'ye şuan 30 yakın kültür merkezi kazandırdık. Ümraniye şimdi Anadolu yakasının kültür ve sanat merkezi olarak anılıyor. Yaptırdığımız kültür merkezi ve bilgi evlerine ülkemizin sanat, fikir ve ilim adamlarının isimlerini veriyoruz. Merhum Mahmut Celalettin Ökten Hocamız, gerek kişiliği ve gerekse verdiği hizmetlerle adını duyurmuş örnek bir insandı. 

Admı kültür merkezimizde yaşatmak bizim için mutluluk vericidir. Ümraniye'mizi modern ve çağdaş bir kent görünümüne kavuşturmanın yanında, kültür ve sanat merkezi haline getirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. 

Konuşmaların ardından Başkan Hasan Can ve konuklar, Mahmut Celalettin Ökten Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi'nin açılış kurdelesini birlikte keserek kültür merkezini gezdi. 


Olay 34


Geri Dön