24 / 04 / 2024

Ümraniye'ye kültür ve eğitim merkezi inşa ediliyor!

Ümraniye'ye kültür ve eğitim merkezi inşa ediliyor!

İlçeye birçok okul kazandıran Ümraniye Belediyesi, Esenkent Mahallesi Muhtarlık, Kültür ve Eğitim Merkezi binasının yapımına başladı. Yeni hizmet binasının kısa sürede tamamlanarak, hizmete açılması hedefleniyor...




Ümraniye Belediyesi, 2004 yılından beri yaptığı yatırımlarla Ümraniye’de köklü bir değişimin startını verdi. İlçeye kazandırılan nikâh sarayı, Hanımeli Çarşısı, Sanatkârlar Çarşısı, Sosyal Market, sosyal tesisler, aile sağlığı merkezleri, spor tesisleri, camiler, okullar, aşevi, bilgi evleri ve kültür merkezleri gibi 250’yi aşkın kalıcı esere, bir yenisi daha ekleniyor. Esenkent Mahallesi’nde, Muhtarlık, Kültür ve Eğitim Merkezi binasının yapımına başlandı.


729 m²’lik kapalı alana inşa edilen Esenkent Muhtarlık, Kültür ve Eğitim Merkezi;


Bodrum katı; 222 m2 olup, katta kültür ve eğitim merkezine ait teknik hacimler, depo alanı ve mescid,Zemin katı 131 m2 olup, katta 58 m2 sahip muhtarlık birimi, 1 adet bekleme salonu, 1 adet muhtar odası ve mutfak,1. katı 160 m2 alana sahip olup, katta biri 38 m2, diğeri 23 m2 olmak üzere 2 adet sınıf,2.kat ise; 160 m2 alana sahip olup, katta 78 m2 çok amaçlı salon bulunuyor.

 




Ümraniye Belediyesi


Geri Dön