18 / 04 / 2024

Muş'a Kültür ve Eğitim Merkezi müjdesi!

Muş'a Kültür ve Eğitim Merkezi müjdesi!

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, inşaatına yapımına başlanan  Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi projeleri ile ilgili açıklamalar yaptı.




Muş Belediyesi'nde yer alan habere göre, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, yeni projeler ve belediyenin genel faaliyetleri hakkında açıklamalar yaptı.

Başkan Asya, Muş Belediyesi olarak alt yapı ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel alanda da ihtiyaç duyulan önemli hizmetler hayata geçirdiklerini söyledi. Bu kapsamda Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi projelerini de uygulamaya aldıklarını dile getiren Başkan Asya, “İlimizde Eski Astsubay Gazinosu olarak bilinen alana ve Yeşilyurt Mahallesi’ne birer tane Kadın Kültür Merkezi yapıyoruz. Proje hazırlama çalışmaları tamamlandı. Astsubay    Gazinosunun yerine yapılacak olan tesisin önümüzdeki günlerde temel atma töreni yapılacak. Burayı hayırsever bir işadamı hemşehrimizin katkıları ile yapıyoruz. Bu projelerimiz ile tamamen kadınlara yönelik faaliyetlerin yapılacağı bir ortam oluşturuyoruz. İçinde spor salonu, konferans salonu ve dersliklerin bulunduğu tesislerde kadınların beklentilerine cevap verecek şekilde dizayn yapılıyor” diye konuştu.

Kadınların sosyalleşmesi adına bu projenin önemli olduğunu söyleyen Başkan Asya, “Kadınların bir araya gelerek ortak aktivitelerde yer almalarını sağlıyoruz. Bununla beraber geçen yıl bilgi evlerimizde başlattığımız okuma yazma seferberliğini burada daha aktif bir şekilde gerçekleştirme fırsatı bulacağız. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendi himayesinde ülke genelinde yapılan bu etkinliği ilimizde de yaygınlaştırmaya devam edeceğiz.    Aynı şekilde kadınların meslek edinmelerini kolaylaştıran kursları bu tesislerde vermeyi planlıyoruz. Kısaca kadınların dinini, diyanetini ve dünyasını daha iyi kavrayabilmesi için imkan oluşturuyoruz. İnşallah bu tesislerimizi 26 Ağustos’a kadar tamamlayarak hizmete sunacağız” dedi.


Geri Dön