25 / 04 / 2024

Ereğli OSB'de icradan 4.3 milyon TL'ye fabrika!

Ereğli OSB'de icradan 4.3 milyon TL'ye fabrika!

Zonguldak Ereğli'de bulunan fabrika, Karadeniz Ereğli 1. İcra Dairesi tarafından 10 Temmuz 2015 günü saat 10:30 ile 10:40 arası ihale ediliyor.



Zonguldak Ereğli'de bulunan fabrika, Karadeniz Ereğli 1. İcra Dairesi tarafından 4 milyon 364 bin 625 TL'ye satışa çıktı.



TAŞINMAZIN Özellikleri: Zonguldak İli Kdz.Ereğli İlçesi Hamza Fakıhlı Köyü Akpınar Mevkiinde 118 ada 7 parselde kayıtlı gayrimenkul üzerinde tek katlı çelik yapı bulunmaktadır. Şehir Merkezine 15.000-16.000 m mesafededir. Çevresinde köye ait özel konutlar bulunmaktadır. Belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. Bina dıştan bitmiş boyası yapılmış ve çatısı örtülmüştür. Binanın ana girişi kapı ve elektrik sistemleri ile merpenlerin kaplamaları boya badana işleri yapılmamıştır. Taşınmaz şehrin idari ve ticari merkezine 950-1000 m mesafededir. Etrafında kendisi gibi OSB yapıları ve köyler bulunmaktadır. Çelik konstrüksiyon tamamen bitmiş ve kullanıma hazır haldedir. Fabrika binası çelik yapı olup dışı trapez saçla kaplanmış haldedir. Tabanı helikopter olarak ifade edilen mekanik aletle sıkıştırılan beton yapılmıştır. Çatısı trapez saçla kaplanmıştır. Söz konusu bina 30/05/207)8 tarih ve 4 sayı ile alınan ruhsata istinaden 7400 m2 alanlı olarak yapılmıştır. Yapı içinde işçi soyunma giyinme yemek yerleri ve sevk ve idari büroları bulunmaktadır.


Kıymeti: 4.364,625,50 TL 


KDV Oranı: %18


1.Satış Günü: 10.07.2015 günü 10:30 - 10:40 arası 


2.Satış Günü: 04.08.2015 günü 10:30 - 10:40 arası 


Satış Yeri: KDZ.EREĞLİ ADLİYESİ MEZAT SALONU ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 



Kurulamayacak tesisler 


MADDE 101 - (Değişik:RG-8/8/2012-28378)


(1) OSB’lerde, aşağıdaki tesisler kurulamaz:


a)Karma ve ihtisas OSB’lerde;


1)Ham petrol rafinerileri,


2)Kömür veya bitümlü şiştin sıvılaştırdığı ve gazlaştırıldığı tesisler,


3)Sıvılaştırılmış petrol gazı dolum ve depolama tesisleri,


4)Çimento fabrikaları, beton santralleri, çimento klingeri üreten tesisler,


5)Nükleer güç santralleri ile diğer nükleer reaktörler,


6)Radyoaktif atıkların depolanması, bertarafı ve işlenmesi amacıyla projelendirilen tesisler ve benzeri radyoaktif atık tesisleri,


7)Nükleer yakıtların üretilmesi veya zenginleştirilmesi ile ilgili tesisler,


8)Endüstriyel nitelikli, sintine ve benzeri atık suların geri kazanım tesisleri,


9)Çevre ve Şehircilik Bakanlığının olumlu görüşü doğrultusunda OSB tarafından kurulmasına izin verilen; kullanılmış yağın yeniden rafine edilmesi ve/veya başka bir ürüne çevrilerek tekrar kullanımı, metal, plastik, ahşap, naylon, lastik, kauçuk, kağıt, karton, cam, iplik ve benzeri atık ve hurdaları ara veya nihai ürüne çeviren tesisler hariç olmak üzere, her türlü atığın; geri kazanımı, ayrıştırılması, yakılması, gazlaştırılması, kimyasal yolla arıtılması, nihai ve/veya ara depolanması ve/veya araziye gömülmesine ilişkin tesisler.


b)Karma OSB’lerde;


1)Parlayıcı/patlayıcı/yakıcı maddelerin üretildiği, depolandığı ve dolumunun yapıldığı tesisler.


2)Petrokimya kompleksleri,


3)Üretiminde kapalı proses, gaz veya sıvı yakıt ve toz kaynaklarında filtre sistemlerini kullanan tesis er hariç; tuğla ve kiremit fabrikaları, kömür yıkama kireç, alçı ve zımpara tesisleri,


4)Klor-alkali tesisleri, sülfürik asit, fosforik asit, hidroklorik asit, klor ve benzeri kimyasal maddeler üreten yerler, azot sanayi ve bu sanayi ile entegre gübre fabrikaları,


5)Zirai mücadele ilaçlan için hammadde üretimi yapan tesisler,


6)Asbest, asbest içeren ürünlerin islenmesi veya dönüştürülmesi yapılan tesisler


7)Ham deri isleme, padok ve sadece hayvan kesimi yapılan tesisler,


8)Talk, barit, kalsit, antimuan ve benzeri kırma ve öğütme tesisleri.


2) OSB; karma OSB’lerde, yukarıda sayılan tesisler ile OSB’nin kuruluş protokolü çerçevesinde kurulması planlanan sektörlerini veya mevcut sektör yapısını, tesisin faaliyetinden kaynaklanan çevresel etkilerini, altyapı ve atıksu arıtma resislerine etkilerini, herhangi bir olumsuzluk anında tetikleyici etkisini. insanların çalışma ve yasam koşullarına etkisini dikkate alarak kurulmasında sakınca gördüğü diğer tesislerin kurulmasına ilişkin olarak, üniversite ve konu ile ilgili burumlardan alınacak raporlar çerçevesinde karar verir.


Satış şartları:


1- ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün onuna kadar esatis.uvaD.aov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. E rinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci sriırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin eciien değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka (teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Lîmga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil

olunacak.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak etmek isteyenlerin yukarıda yazılı Yönetmelikteki şartlar çerçevesinde Organize Sanayi Müdürlüğünden satısa iştirak edebileceklerine dair Yeterlilik Belgesi almaları ve ihale amnda-sgfTsa iştirak etmek istemeleri halinde belaevi ibraz etmeleri gerekmektedir.



7-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/5258 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.05/05/2015



Geri Dön