20 / 04 / 2024

Eren Talu-Alke ortaklığı TOKİ'nin kara listesine girdi

Eren Talu-Alke ortaklığı TOKİ'nin kara listesine girdi

Seyrantepe Spor Kompleksi'nin eski müteahhidi Eren Talu TOKİ'nin 'kara listesi'ne girdi



Toplu Konut İdaresi (TOKİ), iş yaptığı müteahhitlere ilişkin değerlendirme listesini yeniledi. Listede, 'çok iyiler' kategorisindeki müteahhitlerin sayısı geçen yılki listeye göre sadece 3 adet artarken, 'kara liste'ye alınan firmaların sayısı 61'den 75'e çıktı. Seyrantepe Spor kompleksi işi feshedilen Eren Talu - Alke İnş. Ortak Girişim Grubu kara listeye adını yazdırdı.

VARYAP EN İYİLER ARASINDA
Listede, Akay İnş., Arda İnş., Bema İnş., Coşkun Zırhlı Yapı, Dio Dan İnş., Hasan Erserver İnş., İhlas Holding-Atmaca İş ortaklığı, İttifak İnş., Kart İnş., Mesa Mesken, Özyazıcı İnş., Pekerler İnş, Türkerler İnş., Yeni Sarp İnş.'ın da aralarında bulunduğu 31 firma 'çok iyiler' olarak yer aldı. Seyrantepe Stadı ikmal ihalesini Uzunlar İnş. ile birlikte alan Varyap Varlıbaşlar Yapı, İstanbul Bahçeşehir toplu konut alanı 5. bölge arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi nedeniyle ortaklık kurduğu Teknik Yapı ile birlikte listede 'en iyiler' arasına girdi.
Sabah

TOKİ'den müteahhitler karnesi!

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

TOKİ'nin 'kara listesi' genişledi 
 
Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), iş yaptığı şirketler arasında kara listeye aldığı firmaların sayısı arttı. İdare, iş yaptığı müteahhitlere ilişkin değerlendirme listesini yeniledi. 
 
Listede, 'çok iyiler' kategorisindeki müteahhitlerin sayısı geçen yılki listeye göre sadece 3 adet artarken, 'kara liste'ye alınan firmaların sayısı 61'den 75'e çıktı. İş verdiği müteahhitleri, "iş yapma becerileri, imalatın kalitesi, işin zamanlaması, resmî kurumlar nezdinde işin takibi, piyasaya borç ödemeleri, icra-haciz durumu, taşeron-işçi alacakları konusundaki tutumu, inşaat sonrası meydana gelebilecek şikayetlerin giderilmesi konusundaki tutumu" gibi kriterlere göre değerlendiren TOKİ, bu yıl eylül ayı itibarıyla yapılan değerlendirmeler sonrasında hazırladığı Yüklenici Listesi kitapçığını yayımladı. Listede, Akay İnş., Arda Müh. Elk. İnş., Bema İnş., Coşkun Zırhlı Yapı Tasarım ve Üretim, Dio Dan İnş., Hasan Erserver İnş., İhlas Holding-Atmaca İş ortaklığı, İttifak İnş., Kart İnş., Mesa Mesken, Özyazıcı İnş., Pekerler İnş, Türkerler İnş., Yeni Sarp İnşaat'ın da aralarında bulunduğu 31 firma 'çok iyiler' olarak ilk sayfalarda yer aldı. Seyrantepe Stadı ikmal ihalesini Uzunlar İnş. ile birlikte alan Varyap Varlıbaşlar Yapı, İstanbul Bahçeşehir toplu konut alanı 5. bölge arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi nedeniyle ortaklık kurduğu Teknik Yapı ile birlikte TOKİ'nin listesinde 'en iyiler' arasında bulunuyor.

Geçen yıl 230 olan 'iyiler' listesindeki firma sayısı bu yıl 258'e çıkarken, Seyrantepe ihalesinde Eren Talu Mimarlık ile birlikte bulunan Alke İnş., Makro İnş. ile birlikte gerçekleştirdiği 2 iş nedeniyle, TOKİ'nin listesinde "iyiler'' arasında yer aldı. İyi firmalar arasında yer alan Kuzu Toplu Konut İnşaat'ın, ortak olarak aldığı diğer işler hariç, tek başına 12 işi üstlendiği listede görülüyor. Listede, 136 firma "orta düzeyde'' değerlendirildi.
Zaman

Seyrantepe kazası Talu'yu TOKİ'nin kara listesine soktu

TOKİ, iş verdiği müteahhitlerin karnesini açıkladı. TOKİ'nin kara listesine Seyrantepe'yi bitiremeyen Eren Talu da ilk kez girdi

o Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Galatasaray'ın Seyrantepe'deki stad ihalesini alan ancak zamanında teslim edemeyen Eren Talu'yu kara listeye aldı. İş yaptığı müteahhitlerin karnesini açıklayan TOKİ, şirketleri `çok iyi', `en iyi' ve `kara liste' diye 3 gruba ayırdı. TOKİ'nin yayınladığı Yüklenici Listesi kitabına göre TOKİ'nin iş yaptığı firmalar arasında kara listeye aldığı firmaların sayısı arttı.

ÇOK İYİ FİRMALAR 3, KÖTÜLER 14 ARTTI

Listede `çok iyiler' kategorisindeki müteahhitlerin sayısı geçen yılki listeye göre sadece 3 adet artarken, `kara liste'ye alınan firmaların sayısı 61'den 75'e çıktı. İş verdiği müteahhitleri, iş yapma becerileri, imalatın kalitesi, işin zamanlaması, borç ödemeleri, icra-haciz durumu, inşaat sonrası meydana gelebilecek şikayetlerin giderilmesi konusundaki tutumu gibi kriterlere göre değerlendiren TOKİ, bu yıl eylül ayı itibariyle yapılan değerlendirmeler sonrasında hazırladığı Yüklenici Listesi kitapçığını yayımladı. Firmaların iş bitirme ve başarı düzeylerine göre sıralandığı kitapçıkta, firmaların adı yanında, üstlendikleri projeler, ihale tutarı ile firma yetkilisinin adı ve firma telefonu da ilan ediliyor.

TEKRAR İŞ ALMALARI MÜMKÜN DEĞİL

Listenin son bölümlerinde ise TOKİ'nin kara listeye aldığı 43 firma bulunuyor. Bu firmalar ile yapılan sözleşmeler ya feshedildi ya devredildi ya da tasfiye edildi. TOKİ'den bir daha ihale alması mümkün görünmeyen bu firmalar arasında, Seyrantepe Spor kompleksi işi feshedilen Eren Talu-Alke İnşaat Ortak Girişim Grubu bulunuyor. Riskli olarak takip edilen ve kara listede bulunan firmaların TOKİ'den tekrar iş alması zor görünüyor. Geçen yıl toplam 61 olan bu kategorilerdeki firmaların sayısı, bu yılki listede 75'e çıktı. TOKİ'nin listesinde, yeni düzenlenen ihaleleri alan ve henüz inşaat çalışmalarının başında olan 89 firma ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan iş alan 27 firma, üstlendikleri projeler, ihale bedeli yanında firma bilgileri yer aldı. o EKONOMİ SERVİSİ

Varyap, Bahçeşehir projesiyle en iyiler listesinde

Seyrantepe Stadı ikmal ihalesini Uzunlar İnşaat'la birlikte alan Varyap Varlıbaşlar Yapı, İstanbul Bahçeşehir toplu konut alanı 5. bölge arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi nedeniyle ortaklık kurduğu Teknik Yapı ile birlikte TOKİ'nin listesinde `en iyiler' arasında yer aldı. Geçen yıl 230 olan iyiler listesindeki firma sayısı bu yıl 258'e çıkarken, Seyrantepe ihalesinde Eren Talu ile ortak olan Alke İnşaat, Makro İnşaat'la birlikte gerçekleştirdiği 2 iş nedeniyle, `iyiler' arasında yer aldı.
Star

TOKİ, Seyrantepe'yi bitiremeyen Eren Talu'yu kara listesine aldı!
  
TOPLU Konut İdaresi'nin (TOKİ), iş yaptığı firmalar arasında kara listeye aldığı firmaların sayısı arttı. TOKİ, iş yaptığı müteahhitlere ilişkin değerlendirme listesini yeniledi. Listede, 'çok iyiler'' kategorisindeki müteahhitlerin sayısı geçen yılki listeye göre sadece 3 adet artarken, 'kara liste''ye alınan firmaların sayısı 61'den 75'e çıktı.  TOKİ  kara listeyi iş verdiği müteahhitlerin, 'iş yapma becerileri, imalatın kalitesi, işin zamanlaması, resmi kurumlar nezdinde işin takibi, taşeron-işçi alacakları konusundaki tutumu, inşaat sonrası meydana gelebilecek şikayetlerin giderilmesi konusundaki tutumu'' gibi kriterlere göre değerlendiriyor. Bu yıl kara listeye alınanlar arasında G.Saray'ın Seyrantepe Spor Kompleksi işi feshedilen Eren Talu Mim. Tur. TAŞ-Alke İnş Ortak Girişim Grubu da bulunuyor. Bu listede yer alan firmaların TOKİ'den bir daha ihale alması mümkün olmuyor.
Akşam

Eren Talu TOKİ'nin kara listesinde 
 
Seyrantepe işi feshedilen Eren Talu, Toplu Konut İdaresi'nin kara listesine girdi

Seyrantepe Spor kompleksi işi feshedilen Eren Talu, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) kara listesine girdi. TOKİ, iş yaptığı müteahhitlere ilişkin değerlendirme listesini yeniledi. Buna göre, TOKİ'nin iş yaptığı firmalar arasında kara listeye aldığı firmaların sayısı arttı. Listede, "çok iyiler" kategorisindeki müteahhitlerin sayısı geçen yılki listeye göre sadece 3 adet artarken, "kara liste"ye alınan firmaların sayısı 61'den 75'e çıktı. Listede, Akay İnş., Arda Müh. Elk. İnş., Bema İnş., Coşkun Zırhlı Yapı Tasarım ve Üretim, Dio Dan İnş., Hasan Erserver İnş., İhlas Holding-Atmaca İş ortaklığı, İttifak İnş., Kart İnş., Mesa Mesken, Özyazıcı İnş., Pekerler İnş, Türkerler İnş., Yeni Sarp İnşaat'ın da aralarında bulunduğu 31 firma "çok iyiler" olarak ilk sayfalarda yer aldı.

Geçen yıl 230 olan "iyiler" listesindeki firma sayısı bu yıl 258'e çıkarken, Seyrantepe ihalesinde Eren Talu Mimarlık ile birlikte bulunan Alke İnş., Makro İnş. ile birlikte gerçekleştirdiği 2 iş nedeniyle, TOKİ'nin listesinde "iyiler" arasında yer aldı.

Listenin son bölümlerinde ise TOKİ'nin "kara listeye" aldığı 43 firma bulunuyor. Bu firmalar ile yapılan sözleşmeler ya feshedildi ya devredildi ya da tasfiye edildi veya bu amaçlarla hukuki işlemler sürdürülüyor. Bu firmaların TOKİ'den bir daha ihale alması mümkün görünmüyor. Bu firmalar arasında, Seyrantepe Spor kompleksi işi feshedilen Eren Talu Mim. Tur. TAŞ- Alke İnş. San. ve Tic. Ortak Girişim Grubu bulunuyor.

"Riskli" olarak takip edilen ve "kara listede" bulunan firmaların TOKİ'den tekrar iş alması zor görülüyor. 
Vatan


Geri Dön