24 / 04 / 2024

Ergün Mimarlık'tan Oltu Müzesi projesi!

Ergün Mimarlık'tan Oltu Müzesi projesi!

Oltu Kaymakamlığı ve Ergün Mimarlık, 1919 – 1920 yıllarında var olan Oltu Şura Hükümeti’ne ait eserlerin sergileneceği Oltu Müzesi için bir araya geldi.



Ergün Mimarlık, Oltu Kaymakamlığı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Oltu Belediyesi Başkanlığı’na Oltu Müzesi projesini sundu.


Oltu Hükümet Konağı’nın hemen arkasında yer alan ve 10 dönümlük arazi üzerine yapılması planlanan müze yapısı ve çevre düzenlemeleri için Ergün Mimarlık ortaklarından Y. Mimar Eser Ergün; Oltu Kaymakamı Şenol Turan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ve İş Adamı Yusuf Cebeci’ye projenin detayları hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı. İş Adamı Yusuf Cebeci’nin masraflarını üstlendiği proje kapsamında; paydaşlar Ergün Mimarlık tarafından hazırlanan konsept proje üzerinde mutabık kaldı.


‘Aidiyet’ Hissi Ön Planda

Müze Oltu’nun kültür ve sanat hayatına önemli katkı sağlayacak. 1919-1920 yıllarında Erzurum’un Oltu ilçesinde var olan Şura Hükümeti’ne ait eserler sergilenecek. Ergün Mimarlık için, bulunduğu bölgenin kültürüne, yerin coğrafik ve topoğrafik özelliklerine uygun bir müze yapısı tasarlamak öncelikli hedeflerden biri olmuş. 

 

Ergün Mimarlık tan Oltu Müzesi projesi!

Ergün Mimarlık tan Oltu Müzesi projesi!

 

 


Geri Dön