18 / 04 / 2024

Nidapark Ayyıldız, Ergün Mimarlık Autodesk Revit ile fark yaratıyor!

Nidapark Ayyıldız, Ergün Mimarlık Autodesk Revit ile fark yaratıyor!

Ergün Mimarlık, bilgisayar destekli tasarım konularında komple çözümler sunan ve Autodesk’in Gold Partner’i konumunda yer alan Yazılım3D tarafından düzenlenen “Autodesk Revit ile Daha İleriye! – İstanbul” buluşmasının ‘Başarı Hikayesi’ bölümünde fark yaratan projesini anlattı...



1995 yılında kurulduğu günden itibaren farklı ölçeklerde konut, iş merkezi, alışveriş merkezi, hastane, sosyal ve kültürel tesisler gibi geniş bir yelpazede hizmet veren Ergün Mimarlık, bilgisayar destekli tasarım konularında komple çözümler sunan ve Autodesk’in Gold Partner’i konumunda yer alan Yazılım3D tarafından düzenlenen “Autodesk Revit ile Daha İleriye! – İstanbul” buluşmasının ‘Başarı Hikayesi’ bölümünde fark yaratan projesini katılımcılarla paylaştı. 

21 Haziran 2018 tarihinde Renaissance İstanbul Polat Bosphorus Hotel’de düzenlenen seminerde Y. Mimar Eser Ergün; Mimar Etem Adem ve İç Mimar Gizem Arslaner ile birlikte Ergün Mimarlık’ın Revit programına geçiş sürecini anlattı. Bu süreç, Nidapark Ayyıldız Projesi üzerinden katılımcılarla paylaşıldı.

Nidapark Ayyıldız, Ergün Mimarlık Autodesk Revit ile fark yaratıyor!

Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından İstanbul İli, Avrupa Yakası, Kâğıthane'de hayata geçirilen Nidapark Ayyıldız projesinin ilk çizimlerine 2017 yılının Mayıs ayında başlandı. Ergün Mimarlık’ın Building Information Modeling – Yapı Bilgi Modeli (BIM) sisteminde hazırladığı proje, yapı sürecindeki tüm paydaşları ortak bilgi platformunda buluşturarak daha verimli ve etkin şekilde beraber çalışmalarını sağladı. 

Nidapark Ayyıldız, Ergün Mimarlık Autodesk Revit ile fark yaratıyor!

Projenin en başından itibaren, BIM sistemi ile hedefledikleri zaman ve iş gücü kazanımlarını ve geçiş sürecini detayları ile aktaran Y. Mimar Eser Ergün “Farklı ölçekli projelerde BIM deneyimi olan bir mimarı koordinasyonu sağlamak üzere ekibimize dahil ettik. Bunu Yazılım3D’nin hazırladığı iki aşamalı bir eğitim programının hazırlanması takip etti, ilk aşamada Nidapark Ayyıldız projesi ekibi ve ofis yönetim kadrosu 8 kişi katıldı ve Mimar Barış Canpolat’ın danışmanlığında eğitimi tamamladı” açıklamasını yaparken süreci şöyle özetledi: 

“Eğitimlerin akabinde, yazılım alımını tamamladık. Ofis içi donanımsal iyileştirme sürecinden sonra, ofis içi arşivlendirme ve isimlendirme sistemlerini yeniden yapılandırdık. Ergün Mimarlık olarak ofis standartları el kitabını hazırladık. Tüm bu altyapı ve eğitim sürecini bundan sonraki projelerimizi Revit programı ve BIM sistemi ile planlamak üzere değerlendiriyoruz.”
 


Geri Dön