24 / 04 / 2024

Ergün Turan Erzurum'da kentsel dönüşüm alanlarını inceledi!

Ergün Turan Erzurum'da kentsel dönüşüm alanlarını inceledi!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Erzurum ve ilçelerini ziyaret ederek, TOKİ şantiyelerinde incelemelerde bulundu. Turan, Erzurum Palandöken’de inşaatı devam eden 600’e yakın konutun bu yaz itibariyle tamamlanacağını bildirdi.



TOKİ Başkanı Turan, Erzurum’da gerçekleştirdiği incelemelerinin yanı sıra, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile görüşmelerde bulundu.


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan  TOKİ  Başkanı Turan, “Büyükşehir Belediyesi ile İdaremizin yürüttüğü çalışmaları hızlandırarak arttırmak amacıyla ekibimizle birlikte Erzurum’a geldik. Erzurum’da şu anda Mal Meydanı olarak adlandırılan bölgede Palandöken’de 600’e yakın konutumuzun bu gün itibariyle kazıları yapılıyor. İnşallah bu yaz kaba inşaatı tamamlanmış olacak.” dedi.


“Yeni bir şehir merkezi inşa ediyoruz”


Aziziye İlçesi’ne bağlı Ilıca merkezindeki projenin şantiyesinin çalışmalara başladığını ifade eden TOKİ Başkanı Turan, sadece Aziziye değil Erzurum’un tamamına değer katacak bir proje gerçekleştirdiklerini ifade etti. Turan, “Yeni bir şehir merkezi inşa ediyoruz. Tarih ile geleceği buluşturacak bir çarşı oluşturuyoruz. Yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Projenin temelleri atılıyor. Bu yaz da kaba inşaatını tamamlamış olacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımızın bizden talep ettiği sosyal konut ihtiyacı var. Yani dar gelirli vatandaşlarımızın sosyal konuta erişimini sağlamamız gerekir. Bunda Devletimizin en önemli kuruluşu Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’dır. Erzurum’a gelmeden evvel dün akşam İstanbul’da yaptığımız toplantıda Mal Meydanı’nda ikinci etap toplu konut binalarının yapım talimatını verdik. Bir iki aya kadar 600 konut daha inşa edeceğiz. Bundan sonra ihtiyaç olacak sosyal konutları inşa etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.


TOKİ Başkanı Turan, Erzurum’a yakışan nitelikte, beklentileri karşılayan şekilde çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.


Ilıca’nın ufkunu değiştirecek proje


TOKİ Başkanı M. Ergün Turan Erzurum’da gerçekleştirdiği incelemeleri kapsamında, Aziziye Belediye Başkanı Orhan ile birlikte Aziziye İlçesi Ilıca semtindeki kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmalarını yerinde gördü. 52 dönümlük alanda ihalesi yapılan 374 konut, 111 iş yeri ve bir caminin yapılacağı proje alanını gezen TOKİ Başkanı, çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Ilıca'da yürütülen projeyi, “Ilıca'nın ufkunu, kimliğini değiştirecek ciddi bir proje” diye nitelendiren TOKİ Başkanı, 374 konut, 111 ticari alan ve 1 camiyi kapsayan projenin tamamlanmasının ardından Ilıca’nın bir cazibe merkezi olacağını ifade etti. Proje kapsamında esnafın bazı beklentilerinin bulunduğuna işaret eden TOKİ Başkanı, Belediye Başkanı Orhan ile görüştüklerini ve esnafın beklentilerinin de karşılanacağını kaydetti.


Gayemiz; İnsanımızı kira öder gibi ev sahibi yapmak


Turan, incelemeleri sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. “Kuruluş gayemiz, konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşlarımızı konut sahibi yapmak.” diyen TOKİ Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü; “Gaziantep ilimizde bin 154 konutu satışa çıkardık. 8 bin 300 lira peşinat, 341 ile 455 lira aralığında taksitlerle ve taksitler de konuta taşındıktan sonra ödeme kaydıyla, 2+1 konut sahibi yapıyoruz. Sosyal devletin dışında kimsenin yapabileceği bir iş değildir. Sadece Gaziantep'e mahsus bir konut satışı da değil. Gaziantep’in ardından bu hafta Osmaniye'de konut satışımız olacak. Bilecik Bozüyük'te 700 küsur konutumuzu satışa sunduk. Anadolu'nun her tarafında Siirt'te, Muş'ta, Çankırı'da, Sivas'ta bu projeler artarak devam edecek. İnsanımızı kira öder gibi ev sahibi yapmak idealiyle çalışıyoruz. Anadolu'da bu çalışmalar devam edecek.”


TOKİ Başkanı Turan Erzurum’da gerçekleştirdiği incelemeleri kapsamında ayrıca, Aşkale İlçesi’nde Sosyal Yardımlar ve Dayanışma Vakfı’na inşa edilen 126 konutluk projeyi, Gezköy'de yıkımı tamamlanan 300 dönümlük Kentsel Dönüşüm Proje alanını, Palandöken Mal Meydanı 579 konutluk Kentsel Dönüşüm Proje alanını yerinde görerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.


TOKİ Haber


Geri Dön