19 / 04 / 2024

Ergün Turan: Kentsel dönüşüm fedakarlık gerektirebilir!

Ergün Turan: Kentsel dönüşüm fedakarlık gerektirebilir!

Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Toplum deprem gibi bir tehlikeyle karşı karşıya kalacaksa bundan nasıl zenginleşiriz diye değil, nasıl bir fedakarlık yapabiliriz bilinciyle yaklaşılmalı" dedi.



Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, kentsel dönüşüm konusunda daha ideal bir sisteme ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Toplum deprem gibi bir tehlikeyle karşı karşıya kalacaksa bundan nasıl zenginleşiriz diye değil, nasıl bir fedakarlık yapabiliriz bilinciyle yaklaşılmalı" dedi. 

TOKİ başkanlığına 1 yıl önce atanan Turan, AA Finans Masası'nda konut piyasasına ilişkin açıklamalar yaptı. TOKİ'nin doğrudan 49 binin üzerinde, dolaylı olarak da 250 bin seviyesinde istihdamı bulunduğunu belirten Turan, kurumun kar odaklı çalışmayan "sosyal devletin dost eli" niteliğinde bir yapısı olduğunu söyledi. 

İdarenin 1984'te merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın öncülüğünü yapüğı yasal düzenlemeyle sağlam temeller üzerine kurulduğunu anımsatan Turan, kurumun gelinen noktada dikey değil yatay mimari modelini sahiplendiğini anlattı. 

Kurumun inşa ettiği konutlarda 3 milyon vatandaşın yaşadığını hatırlatan Turan, "2023 yılı sonunda Allah izin verirse ülkemizde yaşayan insanların asgari 5 milyonu  TOKİ  konutlannda yaşayacak." 



Ticaret Gazetesi


Geri Dön