28 / 03 / 2024

Ergün Turan TOKİ'nin Batman'daki projelerini inceledi!

Ergün Turan TOKİ'nin Batman'daki projelerini inceledi!

TOKİ Başkanı M. Ergun Turan beraberindeki heyetle Batman'da 15 bin kişilik stadyum, 300 yataklı kadın doğum hastanesi ile konut inşaatlarında incelemelerde bulundu.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan insanların doğdukları yerde yaşamak isteyeceğini, bu potansiyele karşılık vermeye çalıştıklarını belirtti.


Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de büyük şantiyelerinin bulunduğunu ifade eden Turan, Diyarbakır'da stadyum inşaatının sürdüğünü, Bismil ilçesindeki hastane inşaatının ise tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Turan, Batman'daki stadyumun yanında kapalı yüzme havuzunun da yer alacağını kaydederek, şöyle konuştu: "Çözüm süreci ile oluşan bahar havası Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki devasa yatırımlara yansıyacaktır. Yaşamı kolaylaştıkça inanıyorum ki insanlar büyük şehirlere göç etmeyecektir. Çünkü güzel bir coğrafya, insanlar doğdukları yerde yaşamak isterler. Biz de bu potansiyele karşılık vermeye çalışıyoruz."


"Bu sosyal devletin en önemli yansımasıdır"


Başkan Turan, Anadolu'da insanları kira öder gibi hatta bazı vilayetlerde kiradan da ucuz bir şekilde ev sahibi yapmanın en önemli görevleri olduğunun altını çizdi.


"TOKİ'nin asli fonksiyonunun da konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşları nitelikli konut sahibi yapmak olduğunu belirten Turan, şunları söyledi: "650 bin vatandaşımız  TOKİ  konutlarında oturuyor. Son bir yılda yaptığımız konutlarda 2+1 dairelerde 6-8 bin lira arasında peşinat, 230 lira ile 480 lira arasındaki taksitlerle ve sahibi yapıyoruz. Batman'da vatandaşlarımız evin içine oturduktan sonra taksitleri ödemeye başlayacak. Bu sosyal devletin en önemli yansımasıdır. Bu gelişmiş bir çok ülkede yapılabilecek bir gelişme değil ama hamdolsun ülkemiz bunu başarıyor."


"Batman konutları örnek proje"


Batman'da Emekliler Derneği ile yaptıkları projeyle bin 472 konut yaptıklarını anımsatan Turan, "Emeklilerin bizden beklentisi var. Batman'daki bu proje Türkiye deki diğer emeklilerimize de örnek olacak bir projedir. İnşallah Anadolu'nun diğer yerlerindeki emeklilerde bu tür organizasyonlar yaparak onları da 230- 450 lira arasında taksitlerle ev sahibi yapmak için uğraşacağız. İnşallah yıl sonuna kadar bu konutları hak sahiplerine teslim etmiş olacağız" değerlendirmesinde bulundu.


TOKİ Haber


Geri Dön