23 / 04 / 2024

Ergün Turan'dan dolandırıcılara karşı uyarı!

Ergün Turan'dan dolandırıcılara karşı uyarı!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ'nin ismini ve logosunu kullanarak para toplayan, son zamanlarda da emeklileri kandıran dolandırıcılara karşı halkı uyanık olmaya çağırdı.



TOKİ'nin yaptığı konutlarda emeklilere de kontenjan ayırmasının ardından, "Size kurada öncelikli alım sağlayacağız", "Derneğimize üye olmadan kuraya giremezsiniz", "Bize ön ödeme yaparsanız çekilişte sizin adınızın çıkmasını sağlarız" diyerek dolandırıcılık yapanlara karşı  TOKİ  Başkanı Ergün Turan yurttaşları uyardı. Turan, "TOKİ'ye, kurumun dışında sadece bankalar vesilesiyle müracaat alınıyor. Bizim yönlendirdiğimiz bankalar dışında bir müracaat yeri yoktur. Şahıs, kurum ve şirkete müracaat olamaz. Vatandaşlarımız, TOKİ adına kendilerine bir şey söylendiğinde idareye mail yoluyla ya da Başbakanlık iletişim Merkezi'ne şikayet etsinler. Biz takipçisi oluruz. TOKİ ve bankalar dışında hiçbir müracaat yeri gerçek değildir" dedi. 


Aydınlık Gazetesi


Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Dolandırıcılar sahnede 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ'nin ismini kullanarak para toplayan dolandırıcılara karşı uyardı. TOKİ'nin emeklilere kontenjan ayırmasının ardından 'Alımda size öncelik sağlayacağız* gibi sözlerle para toplandığını belirten Turan, "Bu tip dolandırıcılık olayları insanları mağdur ediyor, TOKİ'ye kurum dışında sadece bankalardan müracaat alınıyor. Başka yerden TOKİ'ye para yatırılamaz, daire alınamaz" dedi. 


Rekor sayıda başvuru 

Öte yandan alt gelir grubuna düşük taksit ve uzun vade ile ev imkanı sunan TOKİ'nin söz konusu konutları yoğun ilgi görüyor. Malatya Beydağı'nda 250 liradan başlayan taksitle 305'i alt gelir grubu, 778'i sosyal konut olmak üzere toplam 1083 ev kura ile satışa çıkarıldı. Alt gelir grubunda satışa sunulan 305 konuta, 4313 kişi başvuru yaptı. Başvuru sayısı konut sayısının 14 katını aşarken, 778 sosyal konuta 1600 kişi başvurdu. 


Posta



Geri Dön