26 / 04 / 2024

Ergün Turan Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi alanında incelemelerde bulundu!

Ergün Turan Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi alanında incelemelerde bulundu!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Uşak’ta uygulanan kentsel dönüşüm projesinin, Anadolu kentlerine örnek teşkil edecek çok özel bir proje ve yerinde kentsel dönüşümün en iyi örneklerinden biri olduğunu ifade etti.



TOKİ Başkanı Turan, İdarenin Uşak’taki uygulamalarını yerinde inceleyerek, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ı makamında ziyaret etti. Uşak’taki eski Tabakhane bölgesinde devam eden kentsel dönüşüm projesinin önemine değinen  TOKİ  Başkanı, yaklaşık 430 bin metrekarelik alanda iki etap halinde gerçekleştirilecek projenin yerinde kentsel dönüşümün en iyi örneklerinden biri olduğunu kaydetti.


“Vatandaşlarımızın yüzde 80’inin rızası alındı”


TOKİ Başkanı M. Ergün Turan sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye genelinde yaklaşık 800'e yakın şantiyesi olan bir kurumuz. Bunların içinde Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi, diğer Anadolu kentlerine örnek teşkil edecek çok özel bir projedir. 2016 yılında tamamlanacak, kent için bir milat olacak. TOKİ olarak İç Anadolu ve Ege Bölgesi'ndeki şehirlerimizi geleceğin Türkiye’sine yani 2023 Türkiye’sine taşıyacak adımları beraberce atalım istiyoruz. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda projeler üretiyoruz ve hayata geçiriyoruz. Uşak kentsel dönüşüm alanında yapımına başlanan projede vatandaşların yüzde 80'inin rızası alınmış ve anlaşma sağlanarak kentsel dönüşüm projesi ortaya konmuştur”


“Tek amacımız şehirlerimizi geleceğe taşımak, geleceğin Türkiye’sinde modern şehirler kurmak” diyen TOKİ Başkanı, “Kentsel dönüşüm alanlarında hiçbir kar amacımız yok. Bu projenin tamamı İdaremiz tarafından sübvanse edilmektedir. 2016 yılı sonuna gelindiğinde Uşak'ın çehresini değiştirecek ve milat olacak bir projeyi bitirmiş olacağız” diye konuştu.


Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise bin 51 konut, 126 dükkân ve içerisinde 750 kişilik cami, 24 derslikli ilköğretim okulu ve sağlık ocağı bulunacak kentsel dönüşüm projesinin maliyetinin yaklaşık 450 milyon lira olduğunu belirterek projenin kent için önemine dikkat çekti.


TOKİ Başkanı Ergün Turan, beraberindeki heyetle kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulunarak, şantiye yetkililerinden proje hakkında bilgi aldı.


TOKİ Haber


Geri Dön