19 / 04 / 2024

Ergün Turan, Uşak Tabakhane dönüşüm projesini inceledi!

Ergün Turan, Uşak Tabakhane dönüşüm projesini inceledi!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Uşak Tabakhane Bölgesi'nde gerçekleştirilen dönüşüm projesini inceledi.



Uşak Tabakhane Bölgesi Kentsel Dönüşüm alanında projenin geldiği aşamayı inceleyen  TOKİ  Başkanı Turan, bölgenin bu projeyle yeni bir çehreye kavuştuğunu vurguladı. TOKİ Haber Dergisi'nin haberine göre, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile birlikte Uşak Tabakhane Bölgesi Kentsel Dönüşüm alanmda projenin geldiği aşamayı denetleyen TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, bölgenin 2 yıllık bir çalışmanın ardından 1.051 konut, 923 iş yeri ve peyzaj düzenlemesiyle yeni bir çehreye kavuştuğunu söyledi.

 

TOKİ Başkanı Turan şöyle konuştu: “Sanayi bölgesini modern bir yaşam alanına dönüştüren ve şehir ekonomisine canlılık katan proje, Türkiye için örnek bir uygulamadır. Yaklaşık 1,5 ay sonra konut ve işyeri sahipleri yeni yerlerinde olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kentsel dönüşüm projelerinin doğru yürütülmesi gerekiyor. Devlet buradan para kazanmadı, aksine projeyi destekledi. Doğru başlarsak, doğru işler yaparız. Burası buna çok güzel bir örnek”

 

"DEPREM RİSKLİ BİNALAR MEVCUTTU"
Projenin geldiği noktadan oldukça memnun olan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, tabakhane sektörünün kullandığı kirli suyun aktığı bölgenin, şimdi her şeyiyle çok güzel olduğunu ve yeni bir merkez inşa etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Cahan, projeyle ilgili şu bilgileri aktardı: “Bu uygulama, alanın sanayiden, konut ve ticari iş yerlerine dönüşmesi bakımından Türkiye’nin ilk projesidir. Şehrimizde yapmış olduğumuz dönüşüm ve yenileme çalışmalarındaki amaçlarımızdan birisi de sosyal ve beşeri unsurların yeniden yapılan çalışmalarla can bulmasıdır. Kentsel dönüşüm projemizin bulunduğu alanda da deprem riski çok fazla olan binalar mevcuttu. Bu yapıların tamamı yıkılarak deprem riski standartlarına uygun fore kazık uygulamalarıyla zemin iyileştirmeleri yapıldı. Standartların üzerinde beton atıldı ve deprem riski sıfıra kadar indirildi.”

 

UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI
Uşak’ta yerinde kentsel dönüşümün en kapsamlı örneklerinden olan ve eski Tabakhane bölgesinde 430 bin metrekarelik alanda 2 etap halinde gerçekleştirilen proje, diğer Anadolu kentlerine de örnek teşkil ediyor. Tamamı TOKİ tarafından sübvanse edilen 450 milyon lira maliyetli dev projede 1.051 konut ve 923 işyerinin yanı sıra 750 kişilik cami, 24 derslikli ilköğretim okulu ve sağlık ocağı bulunuyor. Tabakhane bölgesinde gerçekleştirilen proje kapsamında, daha önce 216 konut, yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.


Geri Dön