18 / 04 / 2024

Erhan Adalı kimdir?

Erhan Adalı kimdir?

Yapı Kredi Koray GYO Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Adalı kimdir? Erhan Adalı, daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Erhan Adalı'nın biyografisi...



Erhan Adalı kimdir?

Lisans derecesini 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden alan Erhan Adalı, mesleğe Garanti Bankası’nda Müfettiş olarak başladı. Adalı, çeşitli pozisyonlarda görev almasından sonra 1997-2005 yıllarında Kurumsal Şube Müdürü, Ticari Bankacılık Bölge Müdürü ve KOBİ Bankacılığı Pazarlama Müdürlüğü’nde Koordinatör olarak çalıştı. 

2005-2012 yıllarında Garanti Emeklilik ve Hayat AŞ’nin Genel Müdürü olarak çalışan Adalı, daha sonra 2015'e kadar Garanti Bankası’nda Krediler Genel Müdür Yardımcısı görevine devam etti. 

2015-2017 yıllarında Garanti Leasing ve Garanti Mortgage Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Adalı, Mart 2018 tarihinden bu yana ise Yapı Kredi Bankası’nda Kurumsal ve Ticari Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdürüyor. 

Erhan Adalı, aynı zamanda 2018 yılının Mart ayından beri İcra Kurulu Üyesi. Ayrıca Yapı Kredi Faktoring, Yapı Kredi Leasing, Yapı Kredi Bank Azerbaijan ve Yapı Kredi Bank Malta’da Yönetim Kurulu Üyesi. Adalı, Yapı Kredi Koray GYO Yönetim Kurulu Üyesi görevine devam ediyor.


Geri Dön