26 / 04 / 2024

Serdal Adalı kimdir, ne iş yapar?

Serdal Adalı kimdir, ne iş yapar?

Beşiktaş'ın başkanlığına yeniden aday olan Serdal Adalı kimdir? Serdal Adalı ne iş yapar? Serdal Adalı'nın şirketleri neler? İşte tüm detaylar...



Serdal Adalı, yeniden Beşiktaş'ta başkanlığa aday oldu. Bir dönem yaptığı transferlerle adından söz ettiren Adalı, son olarak Fikret Orman'ın yönetiminde ikinci başkanlık yapmıştı. Peki Serdal Adalı kimdir? Serdal Adalı daha önce hangi görevlerde bulundu. Serdal Adalı'nın şirketleri neler? İşte tüm detaylar;

Serdal Adalı kimdir?

1964 yılında Adana'da dünyaya gelen Serdal Adalı, 1984 yılında iş hayatına atıldı.

İş adamı ve Türkiye Jokey Kulübü'nün 25. başkanı olan Adalı, babasının rahatsızlığı nedeni ile California Üniversitesi'ndeki lisans eğitimini yarıda bıraktı ve ailesinin de desteği ile Adalı Holding'i kurdu.

Serdal Adalı, inşaat, servis, lojistik, catering ve enerji alanlarında 6 bini aşkın çalışanıyla uluslararası alanda iş yapıyor. 

Adalı, evli ve iki çocuk babasıdır.

Serdal Adalı'nın sahibi olduğu şirketler

Serdal Adalı'nın Amerika'da ve Türkiye'de otel yatırımları bulunuyor. Adalı'nın ayrıca restoran zinciri de var.

Adalı grubu Sheraton Adana'nın da sahibi. 

Serka İnşaat da Adalı Holding bünyesinde. 

21 Eylül 2012'de Veliefendi Hipodromu Şeref Salonu'nda yapılan Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu sonrası Türkiye Jokey Kulübü'nün 25. başkanı olan Serdal Adalı'nın çok sayıda yarış atı sahibi olduğu da biliniyor.

Serdal Adalı daha önce Beşiktaş'a başkanlık yapmıştı

Serdal Adalı daha önce Yıldırım Demirören'in başkan olduğu dönemde Beşiktaş'ta Asbaşkanlık yapmıştı. Adalı o dönemde birçok yıldızı Beşiktaş'a kazandırmıştı.

Serka İnşaat hakkında:

Adalı Holding'in en önemli faaliyet alanı inşaat sektörü. İlk olarak 1963'te Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman çevresindeki yol taahhüt işleri ile inşaat sektörüne adımını atmış ve üstlendiği projeleri başarı ile tamamlayan Serka İnşaat, Körfez Savaşı sırasında Amerikan ordusunun önemli lojistik merkezlerinden biri olan ve toplam 300 bin metrekare alana sahip TTM transfer merkezini 5 ay gibi kısa bir sürede tamamladı. 

Serka, 2008'den itibaren Amerikan Dışişleri ve Savunma Bakanlığı projelerine ağırlık verdi. Bu çabaların sonucunda Bagram/Afganistan, Niamey/Niger, Bakü/Azerbaycan ve Freetown/Sierra Leone’de çeşitli inşaat /Taahhüt işleri kazandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Serka İnşaat'a, Çeşme Alaçatı'da 72 bin metrekare arazi vermişti ve Adalı ailesi bu alanda 5 yıldızlı otel için düğmeye basmıştı.  


Adalı Holding tarihçesi:

1962 - Hasan Adalı serbest çalışma hayatına başladı

1963 - İlk olarak Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman çevresindeki yol taahhüt işleri üstlendi.

1964 - Malatya'da Nato'ya ait Akçağ ve Karahangediği radar tesislerinin çevre, çit, ulaşım yolu yapım işlerini aldı.

1965 / 1969 - Diyarbkaır Pirinçlikve Malatya Karahangediği askeri üslerinde, muhtelif sosyal tesisler ile radar tesislerin inşaatları tamamlandı.

1971 - İncilik Hava Üssündeki Amerikalı ve Türk personelin toplu taşıma ihalesi alındı.

1977 - İncirlik'teki tüm lojmanların rehabilitasyon çalışmalarına başlandı. İncirlik Hava Üssü'nde yer alan Subay kulübü ve Subay yemekhanelerinin inşaatı tamamlandı.

1985 - Ceyhan mevkiinde ilk kum-çakıl ocağı işletmeciliğine başlandı.

1988 - Tekfen firması tarafından yapılan Tarsus-Gaziantep otoyolunun 1. kısım işlerinin Agrega / Beton tedariği sağlandı, yapım taşeronu olarak hizmet verildi.

1991 - ÇİMSA A.Ş'nin  Adana  bölgesi hazır beton tesislerinin işletmeciliğine başlandı.

1991 / 1993 - 1. Körfez Savaşı sırasında İncirlik Üssü yoluyla gelen Amerikan askerlerine sevkiyat ve lojistik hizmetleri sağlandı. Kuzey Irak sınırında biriken 25 bin sığınmacı için barınak ve yaşam üniteleri ihalesi alındı ve tamamlandı.

1996 / 1998 - Akdeniz bölgesindeki 6 tesis ile Adana Çimento A.Ş'nin (OYAK) hazır beton santrallerinin işletmeciliğine başlandı. Yeni ilave edilen santrallerle hazır beton üretimi yıllık 1,5 milyon m3'e, agrega üretimi ise 2 milyon yona ulaştı.

2001 - Niğde-Pozantı otoyolu altyapı inşaatına başlandı. Kamyon filosu 50'ye, makina sayısı 15'e, hazır beton sayısı 10'a kum-çakıl üretiminde 3 milyon tona ulaştı.

2002 - İncirlik Üssü'nde uçak pisti-apron ilaveleri ve kargo kulvarı çalışmaları tamamlandı.

2003 - İlk catering sözleşmesi imzalandı.

2004 - Ağır iş makineleri parkındaki araç sayısı 100'e ulaştı. Romanya ve Ürdün şubeleri açıldı.

2006 - Serka İstanbul ofisi Esentepe binasında hizmete girdi.

2008 - Afganistan İslam Cumhuriyeti’nde ilk kontrol imzalandı.

2009 - Kırgızistan Cumhuriyeti'nde ilk kontrat imzalandı.

2011 - Nijer Cumhuriyeti'nde ilk kontrat imzalandı.

Serka İnşaat Çeşme Alaçatı'da 5 yıldızlı otel inşa edecek!

Serdal Adalı Beşiktaş başkanlığına aday oldu!
 


Geri Dön