26 / 04 / 2024

Erivan'daki evini devlet yıkınca Türkiye'ye sığındı!

Erivan'daki evini devlet yıkınca Türkiye'ye sığındı!

Ermenistan’ın başkenti Erivan’daki evi devlet tarafından yıkılan Maryam Gişyan, binanın yerine oto galerisi yapıldığını görünce Türkiye’den siyasi sığınma hakkı istedi. Ankara, Maryam’ın başvurusunu olumlu karşıladı



ADI Maryam Gişyan... Ailesiyle Ermenistan’ın başkenti Erivan’ın Kuzey mahallesinin Lalayan sokağında yaşıyordu. Sonra mahalleye yıkım geldi. Meryem Gişyan, 5 çocuğuyla sokakta kaldı.

Yıl 2004’tü. Meryem itiraz etti. Yerel yönetim, evin Sovyet dönemi kurallarına göre mülkiyet değil, sadece kullanım hakkı olarak kadına verildiğini gerekçe göstererek kararı savundu. 6 odalı evinde yaşamaya alışmışken kendini sokakta bulan Gişyan, hangi kapıya başvurduysa bir sonuç alamadı.

Graparak Gazetesi’ne göre yıkılan evin yerine bir oto galerisi yapılması, kadının üzüntüsünü daha da arttırdı. Aşındırdığı devlet dairesi kapılarında bir sonuç alamadığını gören Maryam Gişyan, 10 Temmuz 2010 tarihte ulaşabildiği tüm Ermeni basınına “Ülkemde adaleti bulamadım. Türkiye’ye iltica etme kararı aldım” diye beyanatta bulundu. Fransızca yayın yapan Armenews.com sitesinin haberine göre, bir ay önce iltica başvuru dilekçesini Türkiye’ye gelerek veren Maryam Gişyan’a Ankara’dan olumlu yanıt geldi. Maryam’ın şimdi bir ay içinde mülteci kabul edilebileceği belirtiliyor.
Hürriyet/Arzu MORİN - Nerdun HACIOĞLU


Geri Dön