18 / 04 / 2024

Erkan Akçay'dan Suriyeliler'e TOKİ evi verilmesine tepki!

Erkan Akçay'dan Suriyeliler'e TOKİ evi verilmesine tepki!

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Suriyelilere TOKİ evi verilmesine tepki gösterdi. Akçay, "TOKİ'nin şehit, gazi ailelerine öncelik vermesi gerekir." dedi.



MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Suriyelilere vatandaşlık ve  TOKİ  evi verilmesine tepki gösterdi. Akçay, "Suriyelilere çifte vatandaşlık verilmesi, çifte kavrulmuş gibi imtiyazlı bir statü verilmesi demektir" dedi. 


Suriyelilere vatandaşlık verilmesinin Türkiye'nin demografik yapışım bozacağını savunan Akçay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Suriyelilere vatandaşlık verilmesi sosyal, siyasal birçok sorun ithal edecek durumdur. TOKİ evlerinin verilmesi de ayrıca bir garabettir. TOKİ'nin şehit, gazi ailelerine öncelik vermesi gerekir. Bugüne kadar bin 500 civarında şehit ve gazi ailesine krediyle, bedava da değil verilmiş. Hükümet Suriyelilere imtiyaz verme peşinde. Hem çifte vatandaşlık vereceksin hem de yüzde 10 olan işsizlik rakamında Suriyelilere iş vermeye çalışacaksınız." 


Sözcü



Haber A Gazete'de şu şekilde yer aldı...



MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Suriyelilere vatandaşlık ve TOKİ'den ev verilmesi yönündeki tartışmalara değindi. Akçay "Son derece yanlış buluyoruz. Türkiye'nin demokratik yapısını bozacak ve çeşitli sosyal, siyasal pek çok sorunu ithal edecek durumdur. 


TOKİ evlerinin verilmesi ayrı bir garabettir. Önce TOKİ evlerini şehit ve gazi ailelerine vermeniz gerekir. Bugüne kadar bin 500 kadar şehit ve gazi ailesine verilmiş. Hükümet Suriyelilere imtiyaz verme peşinde. Ekonomik ve sosyal yapıyı allak bullak edecek bir durum" dedi. 



A Gazete


Geri Dön