26 / 04 / 2024

Erkanlı Grup 450 milyon TL'lik yatırıma hazırlanıyor!

Erkanlı Grup 450 milyon TL'lik yatırıma hazırlanıyor!

Erkanlı Grup Başkanı Rıza Erkanlı 4 yeni yatırıma hazırlandıklarını söyledi. Erkanlı, 4 yatırımın toplamda 450 milyon TL’yi bulacağını, 5 yıl içinde toplam 10 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti...



Gayrimenkule odaklanan Erkanlı Grup, sadece öğrenci evlerine yatırım yapma kararı aldı. Akşam Gazetes'nden Şenay Büuükköşdere'nin haberine göre, Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı, "Gördük ki Türkiye’de 7 milyon yüksek öğrenim öğrencisi var. Bunların yarısı tam zamanlı. Ve bu kadar üniversite öğrencisi varken, Türkiye’deki resmi ve özel öğrenci yurtlarının toplam kapasitesi sadece 900 bin kişi. Yani 2.5 milyonun üzerinde bir açık söz konusu. Diğer yandan Türkiye’de sürekli yeni üniversite açılıyor" ifadelerini kullandı. 

Amerika'da yangın

Rıza Erkanlı, Türkiye'deki yurtların çok nitelikli olmadığını ifade ederek şunları söyledi; "Yurtlar Avrupa’da ve Amerika’da son yılların en fazla tercih edilen gayrimenkul yatırımı. Biz Türkiye’de de iyi projelere ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Ve Amerika’nın bu konuda en iyilerinden biri olan Asset Campus’le bir ortaklık anlaşması imzaladık. 118 bin öğrenciye hizmet veren Asset’in en önemli özelliği yaşayan kampusler oluşturması"

Rıza Erkanlı, Sakarya'da 150 milyon TL'lik yatırımlar 808 adet 45 metrekarelik öğrenci evi yapacakların belirtti. Erkanlu ayrıca 3 projenin daha gündemlerinde olduğunu belirtti. Toplam 4 yatırım 450 milyon TL'yi bulacak. 

Körfez'den büyük ilgi

Erkalı, "Bir evden 2550 TL kira toplayacağız. Bunun yüzde 40’ını işletme gideri olarak hesaplayıp, yatırımcıya 1550 TL kira ödeyeceğiz. Kira garantisi ise 870 TL" ifadelerini kullandı.


Geri Dön