28 / 03 / 2024

Invest İnşaat'tan Göktürk'e 450 milyon TL'lik yatırım!

Invest İnşaat'tan Göktürk'e 450 milyon TL'lik yatırım!

Invest İnşaat, gayrimenkuldeki durgunluğa rağmen, Göktürk'te 450 milyon TL'lik yatırımla 900 dairelik yeni bir proje hayata geçiriyor.



Invest İnşaat, gayrimenkuldeki durgunluğa rağmen, Ayazağa’da Vadikoru, Basın Ekspres’te Express24, Küçükçekmece’de yaptığı Göl Plus gibi üç projede, satışlarına hız kesmeden devam ediyor. Dünya gazetesinden Leyla İlhan'ın haberine göre, Ayazağa’da Vadi İstanbul projesini hayata geçiren Invest İnşaat, bölgede yapımına başladığı Vadi Koru projesinin teslimini öne çekerken, şirket şimdi yeni bir projeye hazırlanıyor.

Eyüp Göktürk’te arsa hariç 450 milyon TL yatırımla yapılacak proje 900 daire ve 30 bin metrekare ticari alanlara sahip olacak. Şirket olarak, yeni havalimanına yakın bölgeler olan Göktürk ile Vadi İstanbul’a yakın aksları kendilerine hedef olarak belirlediklerini aktaran Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, bu hedef doğrultusunda Eyüp Göktürk projelerine başladıklarını aktardı.

İstanbul Havaİimanı’yla birlikte bölgenin yepyeni bir çekim gücü kazanmaya başladığını ifade eden Uçar, “Hem havalimanı hem de bölge dokusuna uygun bir proje geliştireceğiz, 2020’nin ikinci çeyreği gibi lansmana çıkmayı hedefliyoruz” dedi. Göktürk bölgesinde 15 bin TL’nin üzerinde konutlar satıldığını aktaran Uçar, havalimanı çalışanları için Başakşehir, Arnavutköy, Kayaşehir bölgesine gitmenin ise daha doğru olduğunu söyledi.



Ayazağa'da satışların yarısı nakit alımla yapıldı



Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, Eylül 2017 yılında inşaatına başladıkları 242 konut ve 84 ofis ve 42 bin metrekare ticari alandan oluşan Vadi Koru projelerinde Ocak 2020 gibi planlanan teslimi 6 ay öne çekerek, haziranda teslime başladıklarını belirtti. Şu anda 140'a yakın daire sahibinin projede yaşamaya başladığını söyleyen Uçar, "Metrekaresi 8 bin ile 8 bin 500 TL gibi bir fiyattan satışa çıkmıştık. Şimdi ise 16 bin ile 17 bin TL arasında bir rakamdan satış görüyor. 342 daireden sadece 8 daire kaldı. Burada yüzde 96-97gibi bir satış oranını yakalamış olduk” dedi.

“Projemizde krizin olduğu bir dönemde satış hızının düşmemiş olmaması ve projenin prim yapmış olması, teslimle birlikte ise müşterilerin memnuniyetlerini duymakta bizim için sevindirici" diyen Bahattin Uçar, "Vadikoru’da 3-4 bin metrekarelik ofis alanın satışı kaldı. Onu da yıl sonuna kadar satışını bitirip, projedeki tüm satışları tamamlamış olacağız” diye konuştu.

Satış hızlarının yüksek olmasında bölgede bilinirliklerinin yüksek olması ve giderek bilinirliği artan bölgenin talep görmesinin etkili olduğunu anlatan Uçar, doğaya, AVM’ye yakın olmasının yanı sıra bölgeye göre uygun fiyatlarla satışa çıkmalarının da satış hızlarının yükselttiğini söyledi. Uçar, alımların yüzde 15’nin banka kredisi, yüzde 35’inin kendilerinin sağladığı kredi ile olurken, yüzde 50’sinin ise peşin şekilde yapıldığını söyledi.
 

İki proje iki ayda teslim edilecek



"Biri Basın Ekspresle ortak girişimle devam ettiğimiz Exspress24, diğer ise Küçükçekmece'de yaptılan Göl Plus" adlı iki projemiz daha var" diyen Uçar, "Bunlardan 300 daire ve 10 bin metrekare ticari alandan oluşan Express 24 projesini eylülde teslim edeceğiz. Satış hızı oranı yüzde 99'larda olan bu projede 300 daireden 297 daireyi sattık. Göl Plus projesini ise Ekim ayı gibi teslim etmeyi planlıyoruz. Satış hızı oranı yüzde 75'lerde olan 200 daireli bu projede ise satılacak 40 daire kaldı” dedi.

Express24 projelerinin yabancılara yönelik bir proje olduğunu kaydeden Uçar, “Bu projede fiyatlar diğer projelerimize göre daha ulaşılabilir bantta. 4 bin ile çıktığımız metrekare satış fiyatları şimdi ortalama 8 bin TL bandında" dedi.

 

http://www.investinsaat.com/

Bahattin Uçar: Invest İnşaat olarak yeni projeler yapacağız!

 

 


Geri Dön