29 / 03 / 2024

Erken emekli olmak isteyenler dikkat! Emeklilikte yeni formül!

Erken emekli olmak isteyenler dikkat! Emeklilikte yeni formül!

Erken emekli olmak isteyenler dikkat! Erken emeklilik hakkını prim gün sayısı, yaş ve sigortalı olma süresi şartlarını sağlayanlar kazanabiliyor. 1999 Eylül ve öncesi sigorta başlangıcı olan çalışanlar 3 bin 600 prim gününü ve 15 senelik hizmet süresi doldurulduğunda emekliliğe hak kazanabilir..



Eylül 1999 öncesinde sigorta başlangıcı olanlar 15 senelik hizmet süresi ve 3 bin 600 prim günü doldurulduğunda emekliliğe hak kazanılabilir. Ayrıca kıdem tazminatını istenerek işten ayrılabilir.

Örneğin 2002 Mayıs'ta 15 senelik sigortalılık süresini dolduran erkek çalışan 55 yaşında, kadın ise 50 yaşında emekli maaşı almaya hak kazanıyor.

Erken emekli olmak isteyenler dikkat! Emeklilikte yeni formül!

15 sene kesintisiz çalıştım emekliliğe hak kazanır mıyım? 

8 Eylül 1999'dan önce sigortası olanlar için 15 sene sigorta süresi, 3 bin 600 gün prim ödeyen ve yaş şartını yerine getiren vatandaşlar emekli olmaya hak kazanır. Yaş koşulu bahsi geçen prim gün sayısı ve  hizmet süresinin tamamlandığı tarih baz alınarak belirleniyor. Bu tarihe göre de kademeli biçimde erken yaşlarda emekli olmaya hak kazanıyorlar

Prim gününün dolduğu tarih emekliliğin kaç yaşında olunacağını belirler. Buşartlarda emekli olmak için erkekler için 55, kadınlar için ise 55 yaşını tamamlamak gerekiyor.

Erken emekli olmak isteyenler dikkat! Emeklilikte yeni formül!

15 senelik memur da emekli olabilir mi? 

Emekli Sandığı Kanunu'na göre, sakatlıkları sebebiyle göreve alınanlardan en az 15 sene hizmeti bulunanlar istekleri doğrultusunda emekli olabiliyor.

İlk sigortası 1999 yılından önce olan çalışanlar bu prim günü ve süre tamamlandığında kıdem tazminatı alabilir. Fakat kıdem tazminatı alınabilmsi için staj sigortası başlangıç tarihi  olarak dikkate alınmıyor.

Peki emeklilikte ihbar süresine uymak gerekli mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön