23 / 04 / 2024

Ertuğrul Günay: Rusya'dan 4 milyon insan Türkiye'ye geliyor!

Ertuğrul Günay: Rusya'dan 4 milyon insan Türkiye'ye geliyor!

Ertuğrul Günay, ODEON Tourism International 20. yılı etkinlikleri kapsamında Antalya Kültür Merkezi'ndeki ''Türkiye'de Turizmin 150 Yılı' sergisini gezdi Günay: " Türkiye'yi görmek dünyada çok köklü, derin bir kültürle tanışmak anlamına gelecek" dedi...



    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Yakın bir tarihte dünyada belli kültür ve gelir düzeyindeki insanlar, Türkiye'yi görmemişlerse yaşamlarında eksiklik hissedecekler. Türkiye'yi görmek dünyada çok köklü, derin bir kültürle tanışmak anlamına gelecek'' dedi. 

     Günay, ODEON Tourism International'ın (OTI) kuruluşunun 20. yılı etkinlikleri kapsamında Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen ''Türkiye'de Turizmin 150 Yılı'' adlı sergiyi gezdi ve ''Anadolu'nun Kayıp Şarkıları'' adlı konsere katıldı. 

     Bakan Günay, konser öncesi yaptığı konuşmada, turizmin aslında barışa çağrı, insanları birbirine kavuşturmak, barıştırmak için yapılmış bir çağrı olduğunu ifade etti. 

     Turizmi sadece ekonomik gelişme alanı olarak görmediğini vurgulayan Günay, marka üretmenin çok önemli olduğunu, Türkiye'nin dünyaya her alanda marka çıkarması gerektiğini, özellikle turizm alanında marka oluşturması gerektiğini vurguladı. 

     Geride bırakılan yüzyılda savaşlar nedeniyle turizmin evrensel bir projeye dönüştürülemediğini dile getiren Günay, ''Geride bıraktığımız yüzyıl talihsiz bir yüzyıl, acılarla, savaşlarla dolu, insan haklarının ihlalleri ile dolu talihsiz bir yüzyıldı'' dedi. 

     Yeni yüzyılın eşiğinde olunduğunu kaydeden Günay, bu yüzyılda daha insanca, birbirini anlayan, dayanışma ve barış içinde bir dünya hayal edildiğini söyledi. Bu dünyayı silahlanmanın, sanayi sektörünün kuramayacağını, turizm sektörünün kurabileceğini vurgulayan Günay, Yunus Emre'nin ''Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım'' sözünü hatırlatarak, insanları tanıştırmanın, buluşturmanın işleri daha kolaylaştıracağını ifade etti. 

     ODEON'un Rusya'dan Türkiye'ye 1,5 milyon insan taşıdığını kaydeden Günay, ''Bundan 20 yıl önce Rusya'dan 500 bin insanın Türkiye'ye gelebileceğine inanır mıydık- Berlin'deki duvar yıkılırken biz toplumlar, birbirimizi tanımaya başladık. Şimdi Rusya'dan 4 milyon insan Türkiye'ye geliyor. Önümüzdeki 10 yıl içinde Rusya'dan Türkiye'ye 10 milyon turist gelmesini hayal ediyoruz. İnsanlar buraya gelerek tanımaya, sevmeye, barışmaya, evlenmeye, yuva kurmaya başladılar'' diye konuştu. 

     Bunu turizm sektörünün başardığını, milletleri birbirleriyle kaynaştıran sektörün turizm olduğunu dile getiren Günay, ''Turizm istihdamı getiriyor. Yardımların ötesinde barışı kuran sektördür. Gelecekteki daha adaletli dünyayı kuracak olan sektör bence turizm sektörüdür. O yüzden turizm sektöründeki arkadaşlarımı dünyanın geleceğini kuracak olan insanlar olarak selamlıyorum'' dedi. 

     Türkiye'nin markaya ihtiyacı olduğunu, hangi alan olursa olsun niteliği tartışılmaz isimlerin çıkması gerektiğini belirten Günay, turizm sektöründe de bir marka oluşturulması gerektiğini vurguladı. 

     Her insanın Türkiye'yi görmesi yönünde bir hayali olduğunu dile getiren Günay, ''Yakın bir tarihte dünyada belli kültür ve gelir düzeyindeki insanlar, Türkiye'yi görmemişlerse yaşamlarında eksiklik hissedecekler. Türkiye'yi görmek dünyada çok köklü, derin bir kültürle tanışmak anlamına gelecek. Onların kişisel anı defterlerine anı olarak yazılacak. Arkadaşlarımızla bu amaç doğrultusunda çalışıyoruz'' diye konuştu. 

     

     -Diğer konuşmacılar- 

     

     Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da Antalya'nın ve Akdeniz havzasının eşsiz tarihe, kültüre ve coğrafyaya sahip olduğunu ve bu doğal peyzajın korunması gerektiğini söyledi. Bu konuda herkesin gayret göstermesini isteyen Altıparmak, ''Bu iş ne Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ne de valiliğin işi. Turizmden ekmek yiyen, Antalya'da yaşayan herkesin işi'' dedi. 

     OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş ise turizmin, üzerinde odaklanılması gereken uzmanlık alanı olduğunu belirterek, OTI Holding'in bugün turizmin her kolunda 3 binin üzerinde profesyonel çalışanı ile 26 ülkede ve 5 kıtada faaliyet gösteren uluslararası bir şirket olduğunu söyledi. 

     Bakan Günay, OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş'a Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan şair ve ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun kitabını, Bektaş da Bakan Günay'a İznik yapımı tabak hediye etti. Törende ayrıca, Vali Altıparmak ile turizm sektörüne destekte bulunanlara çeşitli hediyeler verildi. 


AA


Geri Dön