23 / 04 / 2024

Eryap'tan Yapı Fuarı'nda küresel ısınmaya karşı destek çağrısı!

Eryap'tan Yapı Fuarı'nda küresel ısınmaya karşı destek çağrısı!

Eryap, 6-10 Mayıs 2014 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 37.’si gerçekleşen Yapı Fuarı TurkeyBuild 2014’te enerji tasarrufu ve kaliteli yaşam için “Doğru Yalıtım”a dikkat çekiyor.



Eryap dünyanın en önemli doğa koruma kuruluşlarından olan WWF’in ülkemizdeki temsilcisi olan WWF-Türkiye'ye standında bir bölüm açarak da, enerji tasarrufu ve iklim değişikliği ile mücadele konusunda tüm sektöre çağrı yaptı.


Enerjisinin yüzde 75’ini ithal eden Türkiye’de yüzde 85 oranına denk gelen 15 milyon binanın yalıtımsız olduğu gerçeği ile hareket eden Eryap, bu yıl fuarda “Yalıtım ile ülke ekonomisinde 10 milyar dolarlık tasarruf” sağlanacağı mesajı verdi.


Eryap standında sürdürülebilir bir gelecek için WWF’e destek çağrısı


Enerji tasarrufunu felsefe edinen Eryap, iklim değişikliğine dikkat çekmek için bu sene WWF-Türkiye'yi standında ağırlıyor. Dünyanın en önemli doğa koruma kuruluşlarından biri olan WWF'in Türkiye temsilcisi olan WWF-Türkiye'ye standında bir bölüm açan Eryap, vakfın çalışmalarına dikkat çekmek  ve fuar dönemi boyunca diğer katılımcılara örnek olmak üzere WWF-Türkiye'nin yürüttüğü “Evlat Edinme Kampanyası”na katılarak tüm sektöre çağrıda bulundu.


İklim değişikliğinin etkileriyle birlikte kuzey kutbundaki buzulların endişe verici bir hızla erimesiyle doğanın en görkemli ve şirin hayvanlarından kutup ayısının nesli hızla tükenme tehlikesiyle karşı karşıyadır. ERYAP A.Ş de sembolik olarak kutup ayısı evlat edinerek, WWF-Türkiye'nin kampanyasına destek verdi.


Eryap, enerji verimliliğini artıran ürünlerini sergiledi


150.000 m2’yi as?an Gaziantep, İstanbul ve Sakarya’da bulunan 3 farklı üretim tesisinde "American Siding, Bonuspan, Focus Membran, Bonusmax, Winer, Focus Shingle ve Wooler" markaları ile hizmet vermekte olan Eryap, 10 yıldır yapı sektöründe “Polimer Dıs? Cephe Kaplama, Polimer Kapı-Pencere Sistemleri ve Yalıtım” alanlarında faaliyet gösteriyor.


Eryap A.Ş., üretimini gerçekleştirdiği AmericanSiding, BonusPAN, Focus Membran, BonusMAX, Winer, Focus Shingle ve Wooler ile inşaat sektörünün gelişimine yön vererek, yapıların daha modern, güvenilir ve sağlıklı standartlara ulaşmasını sağlıyor. Üretim döngüsünde enerji kaynaklarını en verimli şekilde kullanmayı, gelişen pazar beklentileri ve standartları doğrultusunda yüksek kalitede ürün geliştirmeyi hedefleyen Eryap, doğaya dost, çevresel risk faktörlerini gözeten, enerji kaynaklarının doğru kullanımını öngören ürünlerini fuarda 4 Numaralı salonda ziyaretçilerle buluşturdu.


Yalıtım eksikliği nedeni ile Türkiye’deki bir konut Almanya’daki bir konutun 10 katı enerji tüketiyor


Kaliteli, bölgenin mevsim koşullarına uygun kalınlıkta “Doğru Yalıtım” ile her hanenin enerji maliyetlerinde yüzde 55 tasarruf sağlayabileceğini vurgulayan Eryap, depreme dayanıklı binalarda, çevre dostu ve kaliteli bir yaşam için yalıtımın önemini vurguladı. Binalarda maksimum enerji tasarrufun sağlanabilmesi için “doğru yalıtım” malzemelerinin kullanımının gerekliliğine değinen Eryap, ürünlerin özelliklerinin dikkatli incelenmesi gerektiğini belirtti.


Isı, ses ve yangın yalıtımında 3’ü Bir Arada Çözüm: Wooler Taş Yünü

Yapı sektörünün öncü şirketi Eryap’ın uzmanlığının yüksek teknolojiyle birleşmesinden doğan Wooler taş yünü, her as?amada karbon ayak izini azaltmaya yönelik çevresel bakıs? açısı ile üretilmektedir.


Eryap’ın son ürünü olan Wooler taş yünü, ısı ses ve yangın yalıtımının üçünü birden sağlayarak fark yaratıyor. Wooler; ısı yalıtımı özelliği sayesinde; ısınma veya soğutma amacı ile harcanan tüketim masraflarında % 50’ye varan enerji tasarrufunun yanı sıra yaşam alanlarındaki konfor ve hijyenik şartlarını arttırıyor. Wooler taş yünü; ses yalıtımı özelliği sayesinde; kentleşmenin doğal bir sonucu olan gürültünün özellikle hastane, okul, ofis vb. ortamlarda günlük hayatımızda sağlığımızı ve konforumuzu tehdit eden boyutlarını en aza indiriyor. Yangın yalıtımı özelliği ile yangının yapı içinde ve komşu binalara yayılmasını engelleyen Wooler, kişilerin yangın alanından güvenle ayrılmasında yardımcı oluyor.

Dış cephede estetik yalıtımın adı: American Siding


Eryap'ın vazgeçilmez markası American Siding, 13 yılda 40 bin projede, 15 milyon m2 alana uygulanmış olup mükemmel yalıtım özelliği sayesinde uygulanan yapılarda yüzde 55’e varan enerji tasarrufu sağlıyor. Yapının ömrü boyunca hiç bir boya bakım masrafı gerektirmeyen American Siding, en zor şartlarda bile asla deforme olmuyor, solmayan renkleri ile yapıları yıllarca koruyor. Alt yapısında Wooler taş yünü gibi ısı yalıtım plakalarının yanı sıra nem bariyeri de kullanılarak dış mekandan cephe yüzeyine olası su geçişine engel olunurken, aynı zamanda zeminden çatıya kadar ısı köprüsü oluşturmadan, maksimum düzeyde ve kesintisiz ısı yalıtımı sağlanabiliyor. Ayrıca kaplama panelinin formülündeki inorganik yapı sayesinde American Siding’li yapılar alev almıyor ve kendisini söndürebiliyor.


Bonuspan ile 9 yılda 500 milyon TL enerji tasarrufu

Dış cephe ve yalıtım ürünleri sektörün lider markalarının üreticisi olan Eryap ısı yalıtım uygulamalarınızda; geniş ürün yelpazesi, kalitesi ve özel çözümleri ile Bonuspan ısı yalıtım levhalarını hizmetinize sunuyor.


Bonuspan, Ekstrüde Polistren – XPS’in hammaddesi olan polistirenin ekstrüzyon işlemi ile hat boyunca istenen kalınlıkta, yoğunlukta ve yüzey özelliğinde üretiliyor. Bonuspan, yapılarda ve endüstride çatı ve teraslarda, temel yalıtımlarında, bodrum perde duvarlarda, otoparklarda, havaalanı hangarlarında ve pistlerinde, demiryollarında, döşeme betonu altı, üstü ve şap altında, sandviç çatı ve cephe panellerinde, frigofrik kamyon kasalarında, soğuk hava depolarında, acil durum barakalarında, şantiye ve askeri amaçlı korunma ünitelerinde, doğrama sistemlerinin camsız bölümlerinde, ısı yalıtımlı sandviç ara bölme duvarlarında, besi çiftliklerinde kullanılabiliyor. Binaların ısı yalıtımında üstün koruma sağlayan Bonuspan kullanılması durumunda hane ve ülke ekonomisine enerji tasarrufu da sağlıyor. Bonuspan 9 yılda kullanıldığı binalarda 500 milyon TL enerji tasarrufu sağladı.


Binaların ömrünü uzatan yalıtım: Focus Membran


Yüzde 92’si deprem kuşağında olan Türkiye’de binaların özellikle temellerinin suyun neden olduğu olumsuz etkilere karşı korunması ve yaşam alanlarında konforlu bir su izolasyonu sağlanması amacı ile kullanılan su yalıtım malzemesi Focus Membran, hem yapıların ömrünü uzatıyor, hem de depreme karşı dayanıklılık sağlıyor.


Yer altı suları, ıslak hacimlerden ya da yağmur veya kar suyundan sızan su, donarak veya kimyasal tepkimelere girerek yapının özelliğini yitirmesine yol açıyor. Yapının özelliğini yitirmesi ise dayanım gücüne ve ömrüne ciddi ve olumsuz etkilerde bulunuyor. Binaların su yalıtımında suya karşı üstün koruma sağlayan Focus Membran, çatı, temel, bodrum, bahçe ve teraslarda da su sızıntısı riskini de ortadan kaldırıyor.  Türkiye’de 7 yılda depreme dayanıklı 50.000 binada kullanılan Focus Membran, yapıların dayanıklılığını azaltan ve ömrünü kısaltan su tehdidini ortadan kaldırıyor; yapıların daha sağlıklı, güvenli ve konforlu olmasını sağlıyor.


Isı yalıtımında kat kat yalıtım, kat kat tasarruf: Bonusmax

Dış cephe ve yalıtım ürünlerinde sektörün öncüsü olan Eryap ısı yalıtım uygulamalarında, uygulama için ihtiyaç duyulacak tüm malzemeleri bir paket sistem olarak sunuyor.

Bina ömrünce enerji maliyeti tasarrufu sağlayan Bonusmax, kış aylarında az yakıtla daha çok ısınma imkanı sağlarken, yaz aylarında serinlemek için harcanan elektrik miktarını azaltıyor, çevreyi koruyor. Isı yalıtımında avantajlı çözüm sunan Bonusmax, zaman içinde sıcak, soğuk, yağmur, donma ve rüzgar nedeniyle oluşan yüzey gerilmelerine karşı yapıyı korur. Duvar iç gerilmelerinin yanı sıra Bonusmax, çatlakları, taşıyıcı sistem demirlerinin paslanmasını engelliyor ve bina hasarlarını önlüyor.

Kalite ve konfora açılan pencere: Winer

Kalite odaklı üretim anlayışı ve yüksek üretim teknolojisi sayesinde Winer, yıllara karşı koyan sağlamlığının yanı sıra kullanıcılarına konforlu çözüm sunuyor. Winer; pencerede estetiği ısı ve ses yalıtımı ile birleştirerek, dekorasyonu bütünleyecek çözümlemeler sunuyor. Yüksek üretim teknolojisi sayesinde çatlamayan ve kırılmayan yapısı ile Winer, her türlü dış etkene ve hava şartlarına karşı dayanıklılık gösteriyor. Leke, toz ve kir tutmayan yüzeyi ile hem estetik hem yalıtım arayanlar için ekonomik çözümler sunan Winer, altın, meşe, maun, ahşap folyo kaplama seçenekleri ve zengin renk alternatifleri ile mekanlara ayrı bir hava katıyor.

Çatı yalıtımında estetik ve uzun ömürlü çözüm: Focus Shingle

Eğimli çatılarda, çatı kaplama amacıyla kullanılan ve su yalıtımı sağlayan Focus Shingle, ömür boyu güvenle yaşanacak bir yaşam alanı sunuyor.

Focus Shingle çatılarda ek bir su yalıtım malzemesine ihtiyaç duymadan, ekstra bakım ve onarım gerektirmeden bina ömrü boyunca yapıyı koruma altına alıyor. Yıpratıcı hava koşullarına ve zor iklim şartlarına karşı son derece dayanıklı olan Shingle, yakıcı güneşten, dondurucu soğuktan, kar fırtınasından ve şiddetli rüzgarlardan etkilenmiyor. Focus Shingle, çeşitli renk alternatifleri ve desenleri ile her zevke ve bütçeye uygun çözümler sunarak dik ve eğik çatılarda güzel bir görünüm sağlıyor. Focus Single, Venezuela bitümü kullanılarak dünya devi Tegola ile is birligi içerisinde üretiliyor.


 


Geri Dön