24 / 04 / 2024

Erzincan Havaalanı´nın pisti yenilendi!

Erzincan Havaalanı´nın pisti yenilendi!

Erzincan Havaalanı, bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından hava trafiğine açıldı



1 Nisan'dan bu yana bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle hava trafiğine kapalı bulunan Erzincan Havaalanı´nda, uçak seferleri yeniden başladı. İstanbul-Erzincan seferini yapan SunExpres´e ait uçak, Erzincan Havaalanı´na inen ilk uçak oldu.

Sabiha Gökçen Havalimanı´ndan 160 yolcu ile Erzincan Havaalanı´na gelen uçak, Erzincan´da, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Orhan Birdal´ın da aralarında bulunduğu bir heyet tarafından karşılandı.

Birdal, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzincan Havaalanı´nın 3 bin metre uzunluğundaki pistinin tamamen yenilendiğini söyledi.

Pistin her iki uç kısmında 400 metre uzunluğunda beton kaplama yapıldığını, 2 bin 200 metrelik pist bölümünün de taş mastik asfaltla örüldüğünü belirten Birdal, 25.5 milyon TL´ye ihale edilen pistin 500 günde tamamlanmasının öngörüldüğünü, ancak işin 110 günde tamamlandığını ifade etti.

Pistin haricinde apron ve taksi bölümlerinin de yenilendiğini anlatan Birdal, apronun ise teknik zorunluluklar sebebiyle 15 gün sonra faaliyete gireceğini bildirdi.

Gelen yolcuların biraz uzakta indirildiğini, yolcuların otobüslerle terminale taşındığını kaydeden Birdal, "Pistlerdeki inşaat çalışması yüzde 100 oranında tamamlandı. Terminal binası inşaatı ise yüzde 70´lik bir gerçekleşme oranına sahip. Bu binanın açılışını da 29 Ekimde yapmayı planlıyoruz" dedi.
AA


Geri Dön