26 / 04 / 2024

Erzurum Atatürk Üniversitesi, kız yurdunu bedelsiz olarak geri alacak!

Erzurum Atatürk Üniversitesi, kız yurdunu bedelsiz olarak geri alacak!

Sayıştay raporuna göre; Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde bulunan kız yurdunun üniversite bünyesine bedelsiz olarak girilmesine karar verildi. 



Erzurum Atatürk Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörlüğü, yaptığı açıklamada kampüste bulunan kız yurdunun üniversite bünyesine bedelsiz olarak girilmesine karar verildiğini belirtti. 

Aydınlık'tan Gökhan Büyük'ün haberine göre; direktörlükten yapılan açıklamada yurdu kiralayan vakfın yurt tadilat masrafları için 500 bin TL harcadığı ve bir yıl sonunda bu iyileştirmelerle birlikte yurdun üniversite bünyesine bedelsiz gireceği aktarıldı. 

Açıklamada yer alan diğer detaylar ise şu şekilde: “Yurdu vakfa devrederken 400 bin TL nakit para alıyoruz. 105 bin TL de içeride bazı harcamalar yapıyorlar. Bu harcamalar da yatak, baza, mutfak ekipmanı ve mini onarımlar. Sözleşmeye ek bir belge ile harcamalarını yurtta bırakacaklarını onaylıyorlar. Yani haliyle bu yurdun devri sırasında zaten 5.500 TL almış bulunmaktayız. Birincisi bu. İkincisi ise kamu taşınmazlarının tahsisinde, özellikle sosyal amaçlı, vakıflara vs. derneklere tahsis ederken devlet şöyle bir hüküm koyuyor, Milli Eğitim Bakanlığının onayı ile veya Gençlik ve Spor Bakanlığının onayı ile 'bedelsiz olarak tahsis edebilirsiniz' diyor."

Sayıştay'ın daha önce uyardığı konularda yeni düzenlemeler yapıldığı vurgulanan açıklama şöyle devam etti: 

“Bizler Sayıştay'ın uyarılarını dikkate alıyoruz. Bu ilgili rapor yeni yayımlandı ama biz biliyorduk. Sayıştay denetçisi bizim olduğumuz binada bu denetimi yapıyor. Bize bu söylediğinde hemen süreci başlatalım dedik. Eğer böyle bir şey varsa yurdu da özelleştirelim, ihaleye girelim, yeni kiracılarımız gelsin, alsın, işletsin dedik. Bununla ilgili çalışmayı da biz üç ay önce yaptık. Yani aslında Sayıştay raporu açıklandıktan sonra, bu konudaki yazışmalarımız devam ediyordu.”

Atatürk Üniversitesi’nin öğrenci yurdunda usulsüz kiralama iddiası!


Geri Dön