25 / 04 / 2024

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin yeni binası 1 ay içinde açılacak!

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin yeni binası 1 ay içinde açılacak!

Erzurum Atatürk Üniversitesi Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi yeni hizmet binasına kavuşmak için gün sayıyor. Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi 1 yıl içinde hizmete girmesi planlanıyor.



Atatürk Üniversitesi Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi yeni hizmet binasına kavuşmak için gün sayıyor. Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi 1 yıl içinde hizmete girmesi planlanıyor. Yeni Fakülte binası bin öğrenci kapasiteli olacağını ifade eden Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz, fakülte binası Türkiye'nin en modern fakülte binasından biri olacağını söyledi. 


Fakültenin, sadece Erzurum'un değil, bölgenin diğer illerinin de kılavuzu durumunda olacağını belirten Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz, Özellikle şehir ve planlama bağlamında fakültemizce yürütülecek olan çalışmalar, bölgedeki kentleşmenin çok daha modem ve estetik açıdan çok daha sağlıklı ölçülerde yapılmasına imkan sunacak. 


Yılmaz," Yaşanabilir kentler oluşturmada, mimarlık fakültelerinhe büyük görevler düşüyor. İşte yeni kurulan fakültemiz de, bu meyanda uygulanabilir projeler üreterek, sağlıklı kentleşmenin sağlanabilmesi sürecine katkılar sağlayacak.Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi 1 yıl içinde hizmete girmesi planlanıyor. Yeni Fakülte binası bin öğrenci kapasitelibinamız toplam  25 bin metrekare alan üzerine kurulu olup, 3 katlı olacak. 


Yaşanabilir kentler oluşturmada, mimarlık fakültelerinhe büyük görevler düşüyor. İşte yeni kurulan fakültemiz de, bu meyanda uygulanabilir projeler üreterek, sağlıklı kentleşmenin sağlanabilmesi sürecine katkılar sağlayacak. Fakültemiz, sadece Erzurum'un değil, bölgenin diğer illerinin de kılavuzu durumunda olacak." dedi. 




Milletin Sesi


Geri Dön