25 / 04 / 2024

Erzurum AVM'nin ismi değişti!

Erzurum AVM'nin ismi değişti!

Uzun bir süredir Palandöken ilçesi sınırlarında bulunan Erzurum AVM'nin ismi Forum Erzurum olarak değiştirildi daha önce AVM müdürü olan Kemal Ünal yerini Ahmet Çakmak'a bıraktı.



Uzun bir süredir Palandöken ilçesi sınırlarında bulunan Erzurum AVM'nin Müdürlüğü görevini yürüten Kemal Ünal, yaptığı basın toplantısıyla AVM'nin yeni adıyla Forum Erzurum ismini ve yeni atanan AVM Müdürü Ahmet Çakmak'ı gazetecilere tanıttı.


Erzurum'un Palandöken ilçesinde hizmet veren Erzurum Alış Veriş Merkezi'nin (AVM) adı Forum Erzurum AVM olarak değiştirildi. 2014 yılı içinde Multi ve QUbicon şirketlerinin birleşerek Türkiye'nin en büyük perakende platformu olar Multi Turkey'i oluşturmalarının ardından, Qubicon portföyünde yer alan Erzurum AVM de Forum Ailesine katıldı ve Forum Erzurum adını aldı.

 

Diyarbakır'da kurulan yeni AVM'de görevini yürütecek olan Kemal Ünal, Multi Türkuy şirketleri hakkında bilgi vererek, Multi, Avrupa ve Türkiye çapında alışveriş merkezi sahipliği, geliştirme ve yöneticiliği konusunda lider konumda olan bir kuruluş olduğunu söyledi. 


Multi kurulduğu 1982 yılından bu yana, 180'in üzerinde projenin geliştirilmesinde aktif rol oynamış olup, halen toplamda 70'e yakın alışveriş merkezinin sahibi ve/veya yöneticisi konumunda olduğunu dile getiren Ünal, " Multi ve Qubicon şirketleri, uzun süren çalışmalar sonucu 2014 yılı içerisinde bir araya gelerek Multi Turkey'i oluşturdu. Bu birleşme sonucu zenginleşen portföyümüzle Türkiye pazarındaki en büyük alışveriş merkezi yönetim ve geliştirme şirketini yaratmış olduk. Multi Turkey olarak, sektörümüzde yaklaşık %12'lik bir pazar payıyla lider konumda bulunuyoruz. 


Multi Turkey bünyesindeki Forum Alışveriş Merkezlerinin sayısı Forum Erzurum'un da katılımıyla 13'e yükseldi. Türkiye'nin 12 farklı ilinde misafirlerimize hizmet veriyoruz. Geliştirdiğimiz ve yönetmekte olduğumuz Forum Alışveriş Merkezleri, 'Forum' çatısı altında bulundukları şehre değer katıyor. Her bir Forum AVM, sunduğu alışveriş ortamı ve seçkin marka karmasının yanı sıra eğlence konsepti ve düzenlediği etkinliklerle adeta bir yaşam merkezi olarak faaliyet göstermektedir. Aynı zamanda bulundukları yöreye ve lokasyona ait etnik öğeleri de barındırarak şehrin genel atmosferine uyum sağlayan alışveriş merkezlerimiz var" şeklinde konuştu. 



2015 beklentilerinden söz etti 


2015 yılındaki beklenti ve hedeflerden söz eden Ünal şunları söyledi: "Biz, hedef kitlelerini farklılaştırabilen ve bulunduğu kentle hem sosyal hem de mimari anlamda bütünleşen AVM'lerln başarılı olduğuna inanıyoruz. Tüm projelerimizde bu ilkeleri göz önünde bulundururuz. Örneğin, mimari olarak AVM'lerln 2,5 kattan fazla olmamasına ve mutlaka gün ışığı almasına hep dikkat ediyoruz. Biz Multi Turkey olarak, AVM konseptini alışılagelmiş alışveriş ve eğlence merkezi anlayışının dışına çıkartıyoruz. AVM'lerimizde alışveriş ve eğlence konseptinin yanı sıra bulunduğu lokasyona ve yöreye ait etnik öğeleri barındırmasına da dikkat ediyoruz. Yeni yatırımlarımız da bu esaslar göz önüne alınarak tasarlanıyor. Türkiye'de sektördeki gelişmeler yeni yatırımcıları, yeni yatırımcılar da yeni projeleri ve farklı konseptleri beraberinde getiriyor. Alışveriş merkezi sektörü 2014 yılında gerek büyüme gerekse yabancı sermaye, ciro, ziyaretçi sayıları ve istihdam oranlarında son derece başarılı bir grafik sergiledi. 

Biz, Türkiye ekonomisinin yükselişine ve perakendenin lokomotif rolünü sürdürmesine paralel olarak alışveriş merkezi sektörünün de kritik konumunu koruyacağına inanıyoruz. Bu doğrultuda Türkiye'de AVM sektöründe bakacak olursak; mevcut AVM sayısı şu anda 337'yi bulmuş durumda. 


Bu AVM'lerdeki kiralanabilir alan ise net 9,7 milyon metrekareye yaklaşıyor. 

81 ilimizin 57'sinde AVM var. İnşaat halinde veya planlanmış olan AVM'lere baktığımızda yatırımların sürmekte olduğunu görüyoruz. Türkiye çapında 2014-2015 yıllarını kapsayan dönem için planlanmış veya inşaat halinde olan yaklaşık 95 proje var. Dolayısıyla AVM sayısının 2016 yılında 400'ü bulacağını öngörebiliriz." 


Erzurum Pusula Gazetesi



Geri Dön