28 / 03 / 2024

Erzurum kentsel dönüşümde binalar hızla yükseliyor!

Erzurum kentsel dönüşümde binalar hızla yükseliyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, işadamlarının onuruna iftar yemeği verdi. Başkan Mehmet Sekmen, altyapı ve kentsel dönüşümde de yoğun mesai içinde olduklarını belirtti.



Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, işadamlarının onuruna iftar yemeği verdi. Tarihi Müceldili Konağı’nda düzenlenen iftar yemeğine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Ulaşım Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, ESOBB Başkanı Rasim Fırat, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın, Kent Konseyi Başkanı Aydın Bozkurt, Kent Konseyi üyeleri ve işadamları katıldı.


BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU


Başkan Sekmen, programda yaptığı konuşmada, Ramazan ayının önemine vurgu yaptı. Sekmen, “Birlik ve beraberliğimizin pekiştiği mübarek Ramazan ayı hasebiyle düzenlediğimiz iftar yemeğimizde işadamlarımızı, kent konseyimizi, Erzurum’un eşrafını bir araya toplayalım, iftar sofrasında bir araya gelelim, beraber iftar açalım” dedi. “Yatırım; bir ülkedeki istihdamın sağlanabilmesi için yapılan en büyük ataktır” diyen Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstihdamın kesildiği bir ülkede ve şehir yerleşkelerinde, ekonomik kriz ve işsizlik gibi bir takım olumsuz belirtiler gün yüzüne çıkmaya başlar. Ama bu durum ülkemizde her geçen gün artmakta ve işsizlik sahasının yerini gelişen, üreten ve ürettiğini ihraç eden bir ülke almaktadır. Ama malumunuz etrafımızda bir ateş çemberi var. İşte Suriye, Irak, İran, Gürcistan, Ukrayna ve Yunanistan çok büyük sıkıntılarla karşı karşıyalar. Bu safhada Erzurum, önemli bir yere sahip olmakla beraber, üretkenliğe elverişli bir şehir konumunda olduğunu ifade etmek isterim. Gerek hayvancılık gerekse de yaz ve kış turizmleriyle birlikte, Anadolu’nun yanı sıra tüm dünya coğrafyasında önemli bir mekâna sahiptir. Adım atılan her bölgesi bir şaheser olan Erzurum, doğudan batıya, kuzeyden güneye yatırım yapılmaya elverişli şehirlerden biridir. Ama bu zamana kadar yapılmayan hizmeti biz Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerle birlikte bu kabuğu kırarak, dadaşlar diyarının makûs talihini el ele vererek beraber yenelim. Bizler siyasi olarak, siz değerli misafirlerimiz gerek ticari hayatta gerekse de halkın nabzını tutan Kent Konseyi üyelerimiz olarak, el ele verip büyük bir destek sağlayarak yeni üretim ve iş sahalarını halkımıza sunmalıyız.”


“ERZURUM KALKINIP, GELİŞECEK”


“Kalkınan ve gelişen bir Erzurum için 2014’ten beri her alanda yeni icraatlar üreten bir belediye olarak, kapımızı çalan tüm halkımıza gerek iş istihdamı hususunda gerekse yeni yatırım alanlarının oluşturulması hususunda bizden istenen hiçbir desteği geri çevirmedik” diyen Sekmen, şöyle devam etti: “Yurt dışı görüşmelerimizle Arap ve birçok ülkeden gelen iş adamlarımıza Erzurum’u tanıtarak, yatırım yapmaları için çalışmalarda bulunduk. Temeli atılan organize sanayi bölgesinde,  birçok firmamız Erzurum’da iş imkânı için seferber oldu. Bundan sonra Erzurumlu hemşerilerimiz Batı bölgelerinde aradığı iş imkânına, artık memleketi Erzurum’da ulaşabiliyor. Amaç; Erzurumluyu memnun etmektir. Halkımızın memnuniyeti, bizim için yapılan en büyük hizmetten daha önemlidir.” Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin 300 ayrı noktada çalışma yaptığını bildirdi. Her ilçe ve mahallede yoğun bir çalışmanın söz konusu olduğunu kaydeden Sekmen, “Altyapı çalışmalarımız sürüyor. Bu şehrin artık modern ve kalıcı bir altyapıya kavuşmasını arzu ediyoruz. Arıtma tesisini bitirdik, deneme çalışmaları başladı. Şehrin yağmur sularını, atık sularını ayırıyoruz. Bosna Caddesi’nden Palandöken’e çıkarken görmüş olduğunuz gibi orada içerisinden ufak bir araba geçecek şekilde tüneller yapıyoruz. Şehrimizin muhtelif yerlerinde bu kanalları yapacağız.”


ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM


Başkan Mehmet Sekmen, altyapı ve kentsel dönüşümde de yoğun mesai içinde olduklarını belirtti. Sekmen, şöyle konuştu: “Bu şehirde 300 kilometrenin üzerinde sadece yağmur suyu kanalı yapacağız. 750 kilometrenin üzerinde de çelik borularla yeni su şebekesi döşeyeceğiz. Borularımız geldi, şehrin her tarafını birden kazmadan peyder pey olarak ağırlıklı 2016-2017 olmak üzere, 2018’e kadar yapacağız. Şehrin muhtelif yerlerini açıp kapatarak alt yapıyı güzel bir konuma taşımış olacağız. Kentsel dönüşüm başladı ve devam ediyor. Buraya gelmeden, Eski Mal Meydan’ındaki inşaatları gezdim, 8. bloğun inşaatı devam ediyor. Bu yılın sonuna kadar 580 konutun yüzde sekseni bitecek, bir 580 konutun da temelini atacağız. Şehitler Mahallesi, Gölbaşı, Eski Mal Meydanı’nın alt tarafında, Hasan-i Basri’de yeni inşaatlarımız başlayacak. Vatandaşımız sosyal konutlar, orta halli konutlar bekliyor. Böylece her yıl 1.500-2.000 konutu Erzurumlu hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Konut yapması için özel sektörümüzü de destekliyoruz. Özel sektörün de şehrin muhtelif yerlerinde yapacağı konutlarla talepler karşılanacak. Belediye olarak peyder pey arsa satışlarını da başlattık. ‘İşadamlarımız alsınlar, oralar da konut yapımına devam etsinler’ diye arzuluyoruz.”


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR


Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin proje üreten bir belediye olduğunu anımsatan Başkan Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Projelerimiz devam ediyor. Her yerde yoğun bir şekilde asfalt çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarımız sürüyor. Kale çevresindeki ‘Kültür Yolu’ projemiz de hızla devam ediyor. Kamulaştırmalarımız yüzde 90 tamamlandı. Seneye bu zamanlar inşallah çok farklı bir görünümde halkımızın hizmetinde olacak. ‘Sokak Sağlıklaştırması’ dediğimiz hizmetimiz de devam ediyor; Habib Baba’da,  Kasımpaşa’da, Tahtacılarda… Bu ‘Sokak Sağlıklaştırması’ çalışmalarımızı ilçelerimizde de yapıyoruz. İlkini Uzundere’de yaptık. Bütün ilçelerimize bu ‘Prestij Caddesi’ni yapacağız. Sorumluluğumuzda olan bütün hizmetleri en ücra mahallelerimize kadar götürüyoruz. Artık susuz, kanalizasyonsuz, yolsuz bir mahalle bırakmayacağız Allah’ın izniyle. Dönemin sonuna kadar her mahallemiz yaşanabilir konumda olacak. Arzumuz; Erzurum’un huzur içerisinde yaşanılabilir bir konuma gelmesidir.”


Erzurum Gazetesi


Geri Dön