26 / 04 / 2024

Erzurum New City Konutları'nı yıkan firmadan açıklama!

Erzurum New City Konutları'nı yıkan firmadan açıklama!

Erzurum'da proje ve ruhsatı olmadığı nedeniyle yıkılması kararı alınan New City Konutları'nda iş makinelerinin çalışması devam ediyor.



Erzurum'un Palandöken ilçesinin Yenişehir bölgesinde önceki Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler döneminde 2 bin 100 konutluk proji inşa eden müteahhit Ahmet Metin Karadayı, inşaata başlamadan dairelerin büyük bölümünün satışını gerçekleşti. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İmar İskan eski konutlarında oturanların evlerini 2012 yılında yıkarak karşılığında daire sözü alan Karadayı'nın inşaatı, ruhsatı ve projesi olmadığı nedeniyle şimdiki Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen tarafından ara verildi. İnşaatına 2013 yılında başlanan ve 240 milyon liraya çıkacağı kaydedilen projede bulunan konutların yıkılmasına karar verildi. Konutların 10 Eylül'de yapılan yıkım ihalesi sonrasında çalışmalara başlandı. Konutların 200 gün devam edecek yıkım işini 550 bin lira bedelle alan firma, 24 Eylül günü çalışmaları hayata geçirecek.

İş makineleriyle yıkımına devam edilen binalar hakkında açıklamalar yapan firma yetkilisi Mücahit Kaya, konutların çürük bir şekilde inşa edildiğini açıkladı. Binalarda eksik demir kullanıldığını belirten Kaya, "Bu binalarda beton ve demir eksik, imar sorunlu, teknik olarak zemin buna müsait değilken 16-17 kat bina çıkmışlar. Bu kadar yüksek binaları ayakta tutması gereken kolonlar, resmen hasır demirleriyle bağlanmış. Yerin altına 5 kat girilmiş, bu binalarda altyapı, kanalizasyon, içme suyu sistemi nasıl kullanılacakmış o da ayrı bir sorun. Yani neresinden bakılırsa bakılsın, burada bir yaşam alanı değil, alenen mezarlık inşa edilmiş" diye konuştu.


Geri Dön