20 / 04 / 2024

Erzurum'da 4 il için cazibe merkezi irtibat bürosu açıldı!

Erzurum'da 4 il için cazibe merkezi irtibat bürosu açıldı!

Maliye Bakanı Ağbal, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı" kapsamında Erzurum'a kurulan "Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt Cazibe Merkezi İrtibat Bürosu" açılışını yaptı.



Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Cazibe merkezler programı 23 ilimize tarihi fırsatlar sunuyor. Gerek kamu yatırımlar lehine, gerek özel sektöre sunacağımız teşviklerle bölgenin kaderi değişecek. Tarihi bir fırsatı yakaladığımızı düşünüyorum." dedi.


Maliye Bakanı Ağbal, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı" kapsamında Erzurum'a kurulan "Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt Cazibe Merkezi İrtibat Bürosu" açılışını yaptı.


Bakan Ağbal, yaptığı konuşmada, irtibat merkeziyle bölgedeki yatırımcıların, bilgi almada kolaylık sağlanacağını belirterek, "Cazibe merkezler programı 23 ilimize tarihi fırsatlar sunuyor. Gerek kamu yatırımlar lehine, gerek özel sektöre sunacağımız teşviklerle bölgenin kaderi değişecek. Tarihi bir fırsatı yakaladığımızı düşünüyorum. Erzurum bu dört ilimizin cazibe merkezi durumunda. Erzurum bölgede ekonomik, sosyal, eğitim ve sağlık anlamında bir mektep konumunda. İnşallah Erzurum öncülüğünde güç birliği yaparak bölgeyi kalkındıracağız." diye konuştu. 


Sağlık Bakanı Akdağ ise bölgedeki 4 il için tarihi gün yaşandığını belirtti. Kente bölge için irtibat merkezi açmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını dile getiren Akdağ, şu ifadeleri kullandı:


"Erzurum'da bu dört ilimizden gelen arkadaşlarımızla paydaşlarımızla, Hükümetimizin ortaya koyduğu cazibe merkezleri ve bu merkezler yoluyla bölgenin kalkınması yolunda neler yapabiliriz ? Bunları konuşmak ve istişare etmek üzere bir araya geldik. Geniş bir paydaş grubuyla bu meseleleri burada konuşacağız. Bu illerimizin kalkınması için önümüzde önemli bir fırsat var. Bu büro şehirlere yatırım yapmak isteyenlerin işini kolaylaştırmak üzere açılıyor. Dört ilimize yatırımlar gelsin, istihdam olsun, göç olmasın, kalkınma olsun ve burada insanlarımıza hizmet edelim. Meselemiz budur." 


- Yatırım ve kalkınma hamlesiyle bölge kalkınmada ivme kazanacak


Yatırım ve kalkınma hamlesiyle bölgenin kalkınmada ivme kazanacağını aktaran Akdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'a hayırlı faaliyetten dolayı bölge halkı adına teşekkür etti.


Akdağ, "Bu şehirlerde yaşayan insanlarımız, Hükümetimizin bu hamlesinden müteşekkirdir. Önümüzde bir fırsat var. Bizler bu şehirlerde yaşayan insanlar olarak bunu değerlendirerek, başaracağız." ifadelerini kullandı.


- Yatırımcılara her türlü destek sunulacak


Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun da irtibat bürosunu Erzurum'da açmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.


Kalkınma Bakanlığı olarak yatırımcılara her türlü desteği sunacaklarını kaydeden Coşkun, "Hizmetin bölgeye büyük katkı sunacağını inanıyorum. Bakanlarımız, milletvekillerimiz ve bürokratlarımız öncülüğünde çok sayıda yatırımcının bu bölgeye hizmet edeceğine inanıyorum." diye konuştu.


Konuşmaların ardından Bakanlar Akdağ ve Ağbal, katılımcılarla irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi.


Akdağ ve Ağbal daha sonra  il protokolüyle Lalapaşa Camisi yanında Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Lalapaşa Çeşmesi'nin de açılışını yaptı. Bakan Akdağ, açılışın ardından çeşmeden su içti.


AA


Geri Dön