26 / 04 / 2024

Erzurum'da askeri tesis yapılıp yapılmayacağı TBMM'de!

Erzurum'da askeri tesis yapılıp yapılmayacağı TBMM'de!

Erzurum'a veya ilçelerine bir askeri tesis yapılıp yapılmayacağı TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, Erzurum'a veya ilçelerine bir askeri tesis yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Cinisli, sorusunun Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Cinisli, ''Doğu Anadolu Bölgesi'nin anahtarı konumunda bulunan Erzurum'un Karayolu ve Demiryolu bağlantılarıyla oldukça etkili ulaşım imkanlarına sahip olduğu aşikardır. Fakat bununla birlikte olarak Erzurum'un sunmuş olduğu lojistik avantajlarından yeterince yararlanılmadığı da ifade edilmektedir. Diğer yandan Erzurum'da yaşayan vatandaşlarımınızın gelir çarpanlarını yükselterek, ekonomiyi canlandırmak adınan Devletimizce atılması gereken adımlar da bulunmaktadır'' diye konuştu.

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli'nin soruları:
1- Erzurum'a veya ilçelerine Acemi Er Eğitim Birliği getirilmesi yönünde çalışmalarınız var mıdır?
2- Erzurum'a veya ilçelerine taşınması öngörülen bir askeri tesis bulunmakta mıdır?
3- Erzurum'da veya ilçelerinde bulunan askeri merkezlerin seviyelerinde küçülmesi veya yükseltilmesi öngörülen birlikler var mıdır?


Geri Dön