25 / 04 / 2024

Yozgat'ta askeri tesis yapımı mecliste!

Yozgat'ta askeri tesis yapımı mecliste!

Yozgat'ta askeri tesis yapımına dair bir proje olup olmadığı meclis gündemine taşındı. CHPli Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat'ta askeri tesis yapımına dair bir proje olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı. Keven, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Keven ''Yozgat ilimiz Orta Anadolu'da başkentimiz Ankara'nın yanı başında ve karayolu-demiryolu ağlarına sahiptir. Yozgat'ta oluşturulacak bir askeri tesis için gerekli ulaşım ağları mevcut olup lojistik üs olmaya da müsait bir dağıtım noktasıdır. Ulusal ve yerel basına da defalarca yansıdığı üzere Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan tarafından 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 2019 Yerel Seçimi için geldiği Yozgat'ta ''Yozgatlılara usta birliği yakışır'' şeklinde vaatleri olmuştur. Bu konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'na vermiş olduğumuz yazılı soru önergeleri ise ne yazık ki cevapsız kalmıştır. Yozgat Askeri Birlik sözünün gerçekleşmesini acilen bekliyor'' diye konuştu. 

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven'in soruları:
1- Yozgat'ta bir askeri tesis yapımı ile ilgili 2019 yılı uygulama planlarınız bulunmakta mıdır? Varsa ne aşamadadır? 
2- Büyükşehirler üzerinde ki yükü hafifletmek için Yozgat'a taşımayı planladığınız bir askeri tesis bulunmakta mıdır? Varsa ne aşamadadır?
3- Alay Komutanlığı bünyesinde daha önce kaldırılmış olan jandarma er eğitiminin yeniden başlatılması adına 2019 yılı uygulama planınız bulunmakta mıdır?
4- 11. Kalkınma Planı'nda bu konuyla ilgili bir askeri tesis yapımına yönelik bir plan neden bulunmamaktadır?
5- Savunma sanayisine yönelik yeni geliştirilecek savunma araçlarının üretim tesisinin Yozgat'ta kurulmasına yönelik bir kalkınma planınız var mıdır?


Geri Dön