28 / 03 / 2024

Erzurum'da enerji yatırımı için Çin heyeti incelemeler yapıyor!

Erzurum'da enerji yatırımı için Çin heyeti incelemeler yapıyor!

Yatırımcıya önemli fırsatlar sunan Erzurum'da, enerji sektöründeki yatırım imkânlarını araştırmak için iş adamlarından oluşan Çin heyeti incelemelerde bulunuyor.



KESİNTİSİZ VE UCUZ OLACAK 

GÜNEŞ enerjisi, doğalgaz, rüzgâr ve diğer enerji kaynaklarıyla alternatifli enerji sistemi geliştirmek için Erzurum'da bulunan proje heyetini ağırlayan Biiyükşehir Belediye Başkam Sekmen, yap işlet devret modeliyle Erzurum'da ısınma, aydınlanma ve sanayinin ihtiyacı olan enerji sistemini alternatif kaynaklarla kesintisiz ve daha ucuza elde etmenin yollarını aradıklarını belirtti. 




BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkam Mehmet Sekmenin her fırsatta dile getirdiği Erzurum'da yatırım olanakları, uluslararası firmaların da dikkatini Erzurum'a çekmeye başladı. Biiyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteğin sağlandığı yatırımcılar. hayvancılık, enerji, turizm, tarım gibi sektörlerde yatırım yapmak için Erzurum'a geliyorlar.


 

POWER CHINA HAZIRLAYACAK 

Dünya enerji sektörünün en büyükleri arasında yer alan Power China'nın yöneticileri, Erzurum'da enerji sektöründeki yatırım imkânlarını araştırıyor. Çin heyeti ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde Erzurum'un 50 yıllık enerji master planı hazırlanacak. Proje kapsamında ayrıca Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'deki belediyeler arasında en büyük güneş enerji santralinin kuıulması hedefleniyor. 



Akşam


Geri Dön