20 / 04 / 2024

RES yatırımı için Alstom ile Petkim anahtar teslimi anlaşması imzaladı!

RES yatırımı için Alstom ile Petkim anahtar teslimi anlaşması imzaladı!

Petkim, SOCAR Türkiye'nin , 'Rafineri - Petrokimya - Enerji - Lojistik Entegrasyonu' kapsamında gerçekleştireceği Petkim Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) yatırımı için Alstom ile Petkim Aliağa'da anahtar teslimi bir anlaşma imzaladı.



Kontrat bedeli yaklaşık 55 milyon Euro olan 51 MW'lık kurulu güce sahip Petkim RES,  İzmir  Aliağa'daki Petkim Yarımadası'na inşa edilecek ve tesislerin elektrik enerjisi ihtiyacının karşılanmasında önemli bir yer tutacak. Yarımadanın yenilenebilir enerji kaynağı olacak olan Petkim RES'in ilk fazı 2015'te, ikinci fazı ise 2016'da işletmeye alınması hedefleniyor.


YENİLENEBİLİR ENERJİYE DESTEK


Projelerini teker teker hayata geçirdiklerini vurgulayan SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, 'Petkim RES, yenilenebilir enerjiye verdiğimiz önemin göstergesi ve entegre değer zincirimizin önemli bir adımı' dedi. Alstom Türkiye Ülke Başkanı Adil Tekin ise, 'Petkim Rüzgar Santrali için kullanacağımız türbinleri, sahanın rüzgar hızı ile mükemmel bir uyum sağlıyor, bu uyum sayesinde santralden maksimum verimi alabileceğiz' diye konuştu.


Rus şirket AB'ye rağmen Avrupa'da


Akkuyu Nükleer Santrali'ni de yapacak olan Rus Devlet Nükleer Şirketi Rosatom, AB üyesi Finlandiya'nın Fennovoima Nükleer Enerji Şirketi hisselerinin yüzde 34'ünü satın aldı. Bu anlaşma, AB'nin yaklaşımına rağmen Rusya'nın nükleer enerji çalışmalarını sürdüreceğini gösterdi.


Yeni Şafak 


Geri Dön