18 / 04 / 2024

petkim rüzgar enerjisi

petkim rüzgar enerjisi

Petkim, SOCAR Türkiye'nin , 'Rafineri - Petrokimya - Enerji - Lojistik Entegrasyonu' kapsamında gerçekleştireceği Petkim Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) yatırımı için Alstom ile Petkim Aliağa'da anahtar teslimi bir anlaşma imzaladı.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektörü Almanya'da tanıtılacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Derneği (TÜREB) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında rüzgar enerjisi sektörünün çeşitli alanlarında Türkiye'de faaliyet gösteren 30 Türk firması WindEnergy Hamburg konferans ve fuarında tanıtılacak.

Fabrikalar rüzgar ve güneş enerjisine odaklandı! Kendini 2 yılda amorti ediyor!

Fabrikaların yeni gözdesi rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları oldu. Üretilen enerjiyi satarak iki senede kendini amorti etmesi de fabrika sahiplerini cezbeden detaylar arasında yer alıyor.

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü 7 bin 615 megavata ulaştı!

Türkiye'de yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık rüzgar enerjisi santrali devreye alındı. Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü bu yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık santralin işletmeye alınması ile 7 bin 615 megavata ulaştı.

Çılgın projeler rüzgarın yönünü değiştirdi!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Ataseven . Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi projeler nedeniyle bölgedeki bazı rüzgar santralların taşındığını ifade etti. 

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi kuruldu!

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile 15 Aralık 2017'de Selçuk Karaaslan tarafındankuruldu.

Türkiye rüzgar enerjisi santralinde Avrupa liginde!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, "Türkiye, geçen yıl bin 387 megavatlık santralin işletmeye alınmasıyla birlikte Avrupa'da en fazla rüzgar kapasitesini devreye alan üçüncü ülke oldu." dedi.

Türkiye'nin 2023 hedefi 20 bin MW rüzgar enerjisi üretmek!

Almanya'nın liman kenti Hamburg'da, "Hamburg Rüzgar Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı ve Avrupa Rüzgar Konferansı" Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in de katılımıyla gerçekleştirildi.

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi kuruldu!

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi, 50 bin TL sermaye ile 2015 yılı, 18 Ağustos 'ta İstanbul İl 'i Maltepe, Altayçeşme Mahallesi, Samanyolu Sokak 'ta kuruldu.

Teknik Rüzgar Enerjisi Üretim Dağıtım ve Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Teknik Rüzgar Enerjisi Üretim Dağıtım ve Pazarlama Anonim Şirketi, Arda Yüksel Müdürlüğü'nde 50 bin TL sermaye ile 17 Ağustos'ta Kartal, Orta Mahallesi, Yalnız Selvi Caddesi'nde kuruldu.

2001 yılında İSKİ, rüzgar enerjisinden elektrik üretecekmiş!

2001 yılında İSKİ, rüzgar enerjisinden yararlanmak amacıyla bir proje başlatmış. İTÜ ile yürüteceği projeyle baraj havzalarına rüzgar enerjisi tribünleri kuracakmış ve ihtiyacı olan elektriğin yüzde 20'sini buradan karşılayacakmış.

Türkiye rüzgar enerjisi alanında dünyanın merkezi olacak!

Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, Türkiye'de rüzgâr türbini ve teknik ekipmanların yapımında son yıllarda artış olduğunu söyledi.

Petkim Rüzgar Enerjisi Santrali imar planı askıda!

Rüzgar Enerji Santrali, Enerji Yatırım Bölgesi, Günübirlik Tesis Alanı, Orman Alanı, Ağaçlandırılacak Alan, Park ve Dinlenme Alanı kullanımlarının bulunduğu 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi askıya çıktı.

Soma Rüzgar Enerjisi Santrali imar planı askıda!

“Soma Rüzgar Enerjisi Santrali”ne ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı teklifi 24 Nisan'da askıdan inecek...

petkim rüzgar enerjisi Haberi

petkim rüzgar enerjisi

Kontrat bedeli yaklaşık 55 milyon Euro olan 51 MW'lık kurulu güce sahip Petkim RES, İzmir Aliağa'daki Petkim Yarımadası'na inşa edilecek ve tesislerin elektrik enerjisi ihtiyacının karşılanmasında önemli bir yer tutacak. Yarımadanın yenilenebilir enerji kaynağı olacak olan Petkim RES'in ilk fazı 2015'te, ikinci fazı ise 2016'da işletmeye alınması hedefleniyor.


YENİLENEBİLİR ENERJİYE DESTEK


Projelerini teker teker hayata geçirdiklerini vurgulayan SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, 'Petkim RES, yenilenebilir enerjiye verdiğimiz önemin göstergesi ve entegre değer zincirimizin önemli bir adımı' dedi. Alstom Türkiye Ülke Başkanı Adil Tekin ise, 'Petkim Rüzgar Santrali için kullanacağımız türbinleri, sahanın rüzgar hızı ile mükemmel bir uyum sağlıyor, bu uyum sayesinde santralden maksimum verimi alabileceğiz' diye konuştu.


Rus şirket AB'ye rağmen Avrupa'da


Akkuyu Nükleer Santrali'ni de yapacak olan Rus Devlet Nükleer Şirketi Rosatom,...