16 / 04 / 2024

Erzurum'da engelsiz kentsel dönüşüm yapılıyor!

Erzurum'da engelsiz kentsel dönüşüm yapılıyor!

Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, modern şehirciliğin gelişirken kent yaşayanlarının tüm katmanlarının düşünülerek tasarlanması gerektiğine vurgu yaptı. Erzurum'da kentsel dönüşümün bu çerçevesinde yapıldığını söyledi.



AVRUPA Birliği desteğiyle yürütülen "Engelleri Aşalım, Erzurum'da Buluşalım" projesi, Polonya, Romanya, Hırvatistan, Estonya, Yunanistan ülke temsilcilerinin katılımıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen tanışma toplantısıyla başladı. 


Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus-Kl Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği Programı çerçevesinde gerçekleştirilen projenin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, modern şehirciliğin gelişirken kent yaşayanlarının tüm katmanlarının düşünülerek tasarlanması gerektiğine vurgu yaparak Erzurum'da kentsel dönüşüm çerçevesinde yeni yaşam alanlarının bu hassasiyetle projelendirildiğini söyledi. 11er bir bireyin hayatın her döneminde birer engelli adayı olduğunu hatırlatan Başkan Sekmen; "30 yılı aşkın siyasi hayatım boyunca, İstanbul'da belediye başkanlığı yaptığım dönemlerde. meclis çatısı altında iken ve gerekse Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemimde engellilerin hayatını kolaylaştırma, şehir yaşamına adaptasyonları, istihdam edilmeleri, eğitim ve sağlık sorunları sürekli gündemimde oldu. 


Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşların eğitim hayatlarının kolaylaştırılması, istihdam imkanlarının artırılması konusunda önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Erzurum'da gerçekleştirdiğimiz bu projeyi de önemsiyorum. 

Zira sizlerin bakış açıları, yapmış olduğunuz tespitler bizim bu konudaki çalışmalarımıza yön verecek" dedi. 


Programa Hırvatistan'dan katılan Slovitca Skoric, seslendirdiği Türkçe şarkı ile katılımcılara sürpriz yaptı. Hırvatistan'da Türkoloji bölümü 3 sınıf öğrencisi olan Skoric, "Dünya'da ölümden başkası yalan" şarkısı ile katılımcılardan büyük alkış aldı. 

Proje çerçevesinde bugün tarihinde Necip Fazıl Kısakiirek Kültür Merkezi'nde saat 14:00-17:00 arasında "Engelli Olmak, Engelli Dostu Şehir Nasıl Olunur" konulu panel düzenlenecek. Ayrıca katılımcılar, çalışma programı kapsamında saha ziyaretleri, kurum ziyaretleri, parkbahçe gezintileri, cadde gezintileri gibi etkinlikler gerçekleştirerek engelli bir vatandaşın Erzurum'da yaşam koşullarını inceleyecekler. Yapılan çalışmaların akabinde izlenimler rapor haline getirilerek ortak ülke ve Türkiye'deki diğer belediyelerle paylaşılacak. 


Milletin Sesi


Geri Dön