25 / 04 / 2024

Erzurum'um kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Erzurum'um kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile video konferans yöntemiyle yaptığı toplantıda Erzurum'un kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı.



Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile video konferans yöntemiyle görüşerek kendisine şehirdeki dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdiği belirtildi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklamaya göre, Başkan Sekmen, ildeki kentsel dönüşüm projelerinde gelinen son durumu video konferans yoluyla Bakan Murat Kurum'a anlattı.Bakan Kurum'a Dağ, Sanayi, Hilalkent ve Gölbaşı mahallelerindeki kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra Pasinler Ovası Depolama Sahası ile Hacı Cuma Projesi'ni de anlatan Başkan Sekmen, Erzurum Kalesi etrafında yapılaca dönüşüm için görüşme, uzlaşma ve kamulaştırma çalışmalarının başlatıldığını dile getirdi. Dağ Mahallesi'nde 8. etap olarak adlandırılan riskli alanda kamulaştırma ve arazi işlemleri tamamlanan parsellerde 500 konutluk projenin  TOKİ  iş birliğiyle yapılması konusunun masaya yatırıldığı görüşmede, Sanayi-Hilalkent mevkisinde 508, Gölbaşı mevkisinde dönüşüm amaçlı kullanılmak  için üretilecek 784 konut için bazı parsellerin rezerv konut alanı ilan edilmesine karar verildi.

Başkan Mehmet Sekmen, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm projelerinin planlandığı biçimiyle hayata geçirilmesi noktasında büyük hassasiyet gösterdiklerini söyledi. Çalışmaların aralıksız sürdüğünü dile getiren Sekmen, şöyle konuştu: "Kovid-19 salgınıyla mücadelemizi aksatmadan sürdürürken, yanı sıra yatırım projelerimizle de yakından ilgileniyoruz. Ankara'da sık sık bir araya geldiğimiz Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile bu kez video konferans ortamında bir araya geldik ve kentsel dönüşüm projelerimizin son durumunu ele aldık. Yeni kararlar aldık, yeni planlamalar yaptık. Yatırım sürecimizi aksatmadan yönetiyor ve Erzurum'a yönelik kentsel dönüşüm adımlarını planlı bir biçimde atmaya devam ediyoruz."

 

Erzurum Millet Bahçesi tarihi Üç Kümbetler'i cazibe merkezi haline getirecek!


Geri Dön