18 / 04 / 2024

Samsun'un kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Samsun'un kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile 'Video Konferans' yöntemiyle 'Kentsel Dönüşüm' ve 'Gülsan Sanayi Sitesi' başta olmak üzere birçok projeyi ele aldı.



Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği görüşmede başta Kentsel Dönüşüm ve Gülsan Sanayi Sitesi olmak üzere birbirinden önemli projeleri ele aldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum, "Bakanlığımız bünyesinde gerçekleştireceğiniz tüm projelere her türlü desteği vermeye hazırız. Samsun'a, ve Samsunlular'a selam olsun" diye konuştu.

 

2020 YILINDA FAALİYETE GEÇİYORLAR

 

Başkan Mustafa Demir, beraberinde Genel Sekreter İlhan Bayram, genel sekreter yardımcıları ve ilgili daire başkanlarıyla birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile adeta bir 'Mini Zirve' gerçekleştirdi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen görüşmede Başkan Mustafa Demir, 2020 içerisinde faaliyete geçecek projelerle ilgili bilgiler verdi.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM, GÜLSAN, KATLI OTOPARK

 

Başkan Mustafa Demir, yapılan  toplantıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Sayın Bakanımıza, İlkadım ve Canik ilçelerimizde gerçekleştireceğimiz Kentsel Dönüşüm ile Gülsan Sanayi Sitesi'ni Toybelen bölgesine taşımayı planladığımız projenin, şehrimiz için önemini anlattık. Ayrıca katlı otopark gibi diğer Bakanlığı ilgilendiren projeleri değerlendirdi. Bu yıl içerisinde temellerini atacağımız projelerimizin Samsun için ne kadar önemli olduğunu, şehrimize büyük değer katacağını sayın Bakanımıza bir kez daha ilettik" diye konuştu.

 

ÇEVRE BAKANI KURUM'DAN YAKIN İLGİ

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u projeleri incelemek üzere Samsun'a davet ettiklerini de belirten Başkan Mustafa Demir, "Sayın Bakanımız, söz konusu projelerimizle çok yakından ilgilenmektedir. Bu son görüşmemizde de ne kadar ilgili olduğunu bizlere verdiği tam destek ile bir kez daha görmüş olduk. Sayın Murat Kurum başta olmak üzere tüm Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine şehrimiz çalışmaları ve projelerine verdikleri destekten dolayı Samsun halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

 

SAMSUN'U GELECEĞE TAŞIYACAK PROJELER

 

Göreve geldiği günden bu yana Samsun için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ayrıca, "Bakanımızın, milletvekillerimizin de desteği ile Samsun'a değer katacak, şehrimizi geleceğe taşıyacak birçok projemizi hayata geçireceğiz. Tek bir amacımız var o da Samsunumuz'a katkı sağlamak, vatandaşlarımıza çok daha mutlu ve huzurlu bir Samsun inşa etmektir"  şeklinde konuştu.

 

'DESTEĞİMİZ TAM, SAMSUNLULARA SELAM OLSUN'

 

Diğer bir yandan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, video konferans görüşmesinin sonunda, "Samsun'da, Bakanlığımız bünyesinde gerçekleştireceğiniz tüm projelere gerekli desteği veriyoruz. Projelerin bir kısmının 2020 yılında ihalelerini gerçekleştireceğiz. Tüm ekibimle birlikte sizin nezdinizde Samsun'a ve Samsunlular'a selamlarımı gönderiyorum. Allah yardımcınız olsun" diye konuştu.


Geri Dön