27 / 04 / 2024

Esalba, ankastre ocak üretimine başladı!

Esalba, ankastre ocak üretimine başladı!

Genel Müdür Şadan Aktaş, beyaz eşya ve otomotiv sektörlerine yan sanayici.olarak çalışan firmalarının, mevcut makine parkına yaptığı küçük eklemelerle ankastre ocak üretmeye başladığını söyledi.




Genel Müdür Şadan Aktaş, beyaz eşya ve otomotiv sektörlerine yan sanayici.olarak çalışan firmalarının, mevcut makine parkına yaptığı küçük eklemelerle ankastre ocak üretmeye başladığını söyledi. 

Özellikle İtalya'daki krizin firmaları olumsuz etkilediğini belirten Aktaş, bunun da kendilerini yatırıma teşvik ettiğini vurguladı Beyaz eşya ve otomotiv sektörlerine yan sanayici olarak çalışan Cerrahgil Grubu şirketlerinden Esalba, bu yıl aldığı kararla beyaz eşya sektöründe orijinal ekipman üreticisi (OEM) olarak ankastre ocak üretmeye de başladı. Firma iJk üretimini de Rusya'ya gönderdi. Beyaz eşya ve otomotiv sektörüne yönelik preslenmiş boyalı saç ürettiklerini dile getiren Esalba Metal Sanayi Genel Müdürü Şadan Aktaş, bu yıl üretimine başladıkları ocak ile ana sanayiciliğe de adım attıklarını aktardı. Aktaş, yan sanayici olarak elde ettikleri tecrübeyi iyi bir ürün üreticisi olarak da kullanmayı hedeflediklerini söyledi. 


Yan sanayi olarak artan rekabet koşullarında ve maliyet baskısının radikal seviyelere ulaştığı iddiasında bulunan Şadan Aktaş, iş dünyasında, sürdürülebilir büyümeyi sağlayabilmek için ürüne yönelme karan aldıklarını vurguladı. Aktaş, "Kuruluşumuzda yapılan makine, donanım ve insan kaynağı yatırımlarının sadece yan sanayicilik yaparak karşılığının alınması çok zor hale geldi. 

Gerçekten kendi emeğimizin karşılığını almak için katma değeri yüksek ürün ve yan mamul üretecek üretim şekli gerekiyordu. Bu nedenle de yan sanayicilik tarafımızdan oldukça tecrübe kazandığımız ürün olan ankastre ocak da başlangıç ürünü için en uygunu oldu" dedi. 


Aktaş, otomotivde birinci derece yan sanayiye çalışan firmalara tier-2 (ikincil yan sanayi) olarak çalışmaya devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi: "Beyaz eşyada en büyük oyuncuların içinde yer alan BSH, Elektrolux ve Cand/in Türkiye ve yurt dışındaki fabrikalarına sac parça üretimine aynı hızla devam ediyoruz. Termoteknik grubunda uzun yıllardır çalıştığımız Vaillant-Demirdöküm grubuna ek olarak, aynı sektörde yer alan Kaide grubuyla da çalışmaya başladık. Bu sektörde müşteri portföyümüze 2014 yılında Bosch-thermo firmasını da ekliyoruz. Bu sektörde yer almamızda iyi bir toz boya tesisine sahip olmamızın etkisi de yadsınamaz. Yeni bir gelişme, 2014 yılında inşaat sektörüne de Saint-Gobain firmasıyla çalışmaya başlayarak adım atıyoruz." Şu anda üretimlerinin yüzde 75'ini beyaz eşya ve termoteknik, yüzde 20'si otomotiv ve yüzde 5'ini ankastre ürün alanlarının oluşturduğunu açıklayan Şadan Aktaş, "2014 yılında bu dağılımı yüzde 50 beyaz eşya+termoteknik, yüzde 20 otomotiv, yüzde 25 ankastre ürün ve yüzde 5 inşaat olarak gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşarak 2013'de 3 müyon euro olan ihracatımızı da gelecek yıl 4 milyon 500 bin euro'ya çıkaracağız" diye konuştu. 



Dünya


Geri Dön