25 / 04 / 2024

Esenler Tuna Mahallesi'nde 343 bağımsız birim dönüşecek!

Esenler Tuna Mahallesi'nde 343 bağımsız birim dönüşecek!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Esenler Belediyesi Tuna Mahallesi'nde yer alan 77 binada 343 bağımsız birimi dönüştürecek.




Hayata geçirdiği kentsel dönüşüm çalışmaları ile Türkiye'ye örnek olma yolunda ilerleyen Esenler Belediyesi, ilçenin dört bir yanında çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Zaman zaman vatandaşlara ilçe genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Tuna Mahallesi sakinleriyle Esenler Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.


Tuna Mahallesi'nde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklamalar yapan Başkan Göksu, "Tuna Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanı zor bir yer. Burası için size 3 öneride bulanacağız. Kabul edip etmemek size kalmış. Bizim burada meselemiz bağcıyı dövmek değil üzüm yemek, sizin probleminizi çözmek" dedi.

 

Kentsel dönüşümün yapılacağı alanda 77 binada 343 bağımsız birim bulunduğunu söyleyen Başkan Göksu, "Dilerseniz kendiniz yapabilirsiniz. Biz size her türlü teknik ve kira desteğini veririz. İlk seçenek bu. İkincisi, kiraya çıkarsınız. Biz yıkarız, yaparız. Yine kira desteği alırsınız. İnşaatın maliyetini 10 yılda ödersiniz. Üçüncü önerim ise, hiç bunlarla uğraşmadan 100 metrekare dairenize ortalama imarsız alanlarda kalanlar için 65-70, imarlı alanlarda kalanlar için yüzde 75-80 arası askeri bölgeden size daire verip transfer edebiliriz. Bu üç şık dışında öneriniz varsa onlara da varız. Bizim derdimiz sıkıntınızı ortadan kaldırmak" dedi.



Esenler Belediyesi



Geri Dön