29 / 03 / 2024

Esenler'de 40 bin konut dönüşecek!

Esenler'de 40 bin konut dönüşecek!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, depreme yönelik başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Göksu, “Esenler Belediyesi’ne devredilen arsada yapılan projeye toplam 40 bin konut taşınacak'' dedi.



Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 17 Ağustos Depremi’nin 20’nci yılında gerçekleştirdiği basın toplantısında depreme yönelik başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili konuştu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Esenler’in yapı stoku açısından en sorunlu ilçelerden biri olduğunu söyleyen Göksu, “İlçede 98 bin 160 riskli konut vardı ve bunun 56 bini yenilendi. 6 bin konut kamu eliyle yenilenirken kalanı kamu özel işbirliği ya da özel sektör eliyle yenilendi” açıklamasında bulundu.

2023’DE TAMAMLANACAK 

Göksu, ilçede bulunan riskli konutlarda yaşayanların, Metris Kışlası olarak da bilinen ve belediyeye devredilen askeri alanda yapılacak projelere taşınacağını söyledi. Rezerv alan olarak belirlenen 8.7 milyon metrekarelik alanda yeni konutlar inşa ettiklerini sözlerine ekleyen Göksu, “Esenler Belediyesi’ne devredilen arsada yapılan projeye toplam 40 bin konut taşınacak. Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm alanı burası. İlk etapta 16 bin 500, ikinci etapta 23 bin 500 konut bu alana taşınacak. Projenin 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile yapılan bu projede imalat işlerini de  TOKİ  üstleniyor. İlçede riskli olduğu için boşaltılan alanlar da planda ne yazıyorsa öyle kalacak. Parksa park, okul ise okul alanı olacak. Riskli konutların taşınmasından sonra 1.5 milyon metrekare alan açılacak” diye konuştu.

Esenler’de 98 bin riskli yapının 56 bini yenilendi!


Geri Dön