29 / 03 / 2024

Esenler'de 74 bin konut yenilenecek!

Esenler'de 74 bin konut yenilenecek!

Türkiye'de kentsel dönüşümün en hızlı gerçekleştiği Esenler'de projelere hızla devam ediliyor. Kentsel dönüşümle ilgili konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, 74 bin konutun yenileneceğini ifade etti.



Türkiye'de kentsel dönüşüm seferberliğinin başlatıldığı Esenler'de çalışmalar hızla devam ediyor. Yaklaşık 100 bin konutun risk taşıdığını ve acilen dönüştürülmesi gerektiğini ifade eden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Devlet ve millet eliyle bunların 26 binini dönüştürdük. Geri kalan 74 binini dönüştürmek için de projelerimiz, çalışmalarımız var" şeklinde konuştu.


Esenler'in, kilometrekare başına düşen 70 bin kişi ile İstanbul'un nüfus bakımından en kalabalık ilçelerden biri olduğunu söyleyen Göksu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın özel ilgileriyle bize rezerv alan olarak devredilen askeri alanla ilgili planlarımızı bitirdik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na takdim ettik ve bu hafta resmi süreçleri başlatıyoruz" ifadelerini kullandı. 


74 bin konutun 40-45 binini bu alana aktaracaklarını anlatan Göksu, "Bu konutların bulunduğu alanları yapılaşmaya açmıyoruz. Bu alanları park, okul, şehir meydanı gibi şehir donatısı için kullanıyoruz. Geri kalan 34 bin konutu ise yerinde dönüşüm ile yeniliyoruz. Bu dönüşüm projesini 5 yılda tamamlayacağız. İnşaat çalışmalarını ise KİPTAŞ yapacak" diye konuştu. Askeri alanda sadece 1.6 milyon metrekare alanda yapılaşma olacağına dikkat çeken Başkan Göksu, "15 Temmuz Şehitler Parkı gibi 11 tematik park yapıyoruz. Parkların toplam alanı 3.3 milyon metrekare olacak. Bu park, kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen dünyanın en büyük parkı olacak" dedi.


Proje kapsamında dünyanın en büyük müzesinin ve Türkiye'nin en büyük kültür vadisinin de inşa edileceğini vurgulayan Başkan, "Müzemizin ve kültür vadimizin lokasyonları belirlendi. Proje ortaklarımız olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve KİPTAŞ ile çok yakında ilk kazmayı vuracağız" şeklinde konuştu.




Sabah


Geri Dön