25 / 04 / 2024

İstanbul Esenler'de 2 bin konut Temmuz'da teslim!

İstanbul Esenler'de 2 bin konut Temmuz'da teslim!

Türkiye’nin ilk Akıllı ve Güvenli Şehri Esenler’de inşaatı biten 2 bin 108 konut Temmuz ayında hak sahiplerine teslim edilecek.



İstanbul Esenler Belediyesi ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırıyor. Sabah'ta yer alan habere göre; ilçede riskli yapıları ortadan kaldırmak için yoğun mesai harcayan belediye inşaatı tamamamlanan 2 bin 108 108 konutu Temmuz ayında teslim edecek. Böylelikle Esenlerli 40 bin aile, depreme karşı güvenli ve yepyeni konutlarda yaşayacak.

2009 yılında Esenler'de yapı ömrün sona eren riskli ve güvensiz yapı oranı yüzde 84 iken 2021 yılı itibariyle bu oran, gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları ile yüzde 56'ya düştü. 

İstanbul Esenler de 2 bin konut Temmuz da teslim!

TEMMUZ'DA 2 BİN 108 KONUT TESLİM 

98 bin 160 riskli yapının 56 bininin yenilendiği Esenler'de hak sahipleri yeni evlerine kavuşmak için gün sayıyor.  Türkiye'nin ilk Akıllı ve Güvenli Şehri Esenler'deki toplam 60 bin konuttan, Güney Rezerv Alanda inşaatları tamamlanan 2 bin 108 konut, hak sahiplerine teslim edilecek.

İmar ve mülkiyet sorunu bulunan, depreme karşı riskli konutlarda yaşayan yaklaşık 10 bin kişi, 15 Temmuz Mahallesi'ndeki evlerine taşınarak güvenli yapılarına kavuşacak. 

İstanbul Esenler de 2 bin konut Temmuz da teslim!

40 BİN AİLENİN GELECEĞİ KURTULACAK 

İlk iki etap sonrasında 1.617 konutun daha temelinin atıldığı alanda 2. etap 2. ve 3. kısımların ihaleleri yapıldı ve inşaat çalışmaları  için düğmeye basıldı. İnşaatı tamamlanan konutlar hak sahiplerine anında teslim edilecek.  Daireleri teslim edilen vatandaşların Esenler içinden boşalttıkları binaların yıkımı gerçekleştirilerek imar planlarındaki hüviyetine (meydan, çocuk parkı, yol, spor alanı, kültür alanı, eğitim alanı v.s.) kavuşturulacak. Mulkiyet sorunu bulunan 40 bin ailenin konutları yenilendi. 

AKILLI, GÜVENLİ, FERAH VE MODERN 

Esenler'de hayata geçirilen Türkiye'nin ilk Akıllı ve Güvenli Şehri projesi; eleneksel mimariden ilham alınalarak modern imkân ve donanımlara sahip evler ve kültürümüzle modernliği ile bir araya geiren peyzajı, kent meydanı ve yaya arterleri, geleneksel çarşı kültürünü ortaya çıkaran ticari birimleri, yenilenebilir enerjili akıllı binaları, yer altı ve yer üstü otoparkları, sağlık tesis alanları, eğitim ve kültürel tesis alanları, toplumsal alanlarıyla, güvenli, huzurlu, ferah, yaşanabilir bir yapıya sahip olacak. 

ÖRNEK BİR ŞEHİR OLACAK 

İstanbul Esenler de 2 bin konut Temmuz da teslim!

Dünyaya örnek bir şehir kurduklarını dile getiren senler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu yeni şehrin özellikleri hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Bugün insanımız modernleşme ile birlikte yalnızlaştı. Kalabalık yığınlar arasında kendini yalnız hisseden birçok insan var. İnsanlarımızın bu yalnızlığını giderici geleneksel şehir anlayışı ile bir şehir üretiyoruz. Buranın en büyük özelliği toprağa yakın bir şehir olması. İnsanlar fıtratı gereği toprağa yakın olmak ister. Yatay mimaride bir şehir yapıyoruz. Bu şehirde bilgi teknolojilerinin tüm imkânlarından insanlar azami ölçüde yararlanabilecek. Yeni şehrimiz içinde yaşayanlara bir maliyet üretmeyecek. Kısacası, yeni kuracağımız şehir, uluslar arası standartlarda ideal şehrin bütün özelliklerini taşıyacak."

Esenler'de kentsel dönüşüm için 1.5 milyar TL harcandı! 


Geri Dön