19 / 04 / 2024

Esenler'de imar sorunu kalmayacak!

Esenler'de imar sorunu kalmayacak!

Esenler Belediyesi kentsel dönüşümde, mülk sahipleriyle anlaşma esaslı projeler geliştirerek imar sorunlarını vatandaşlarla birlikte çözüyor. Başkan Göksu, "Biz halka rağmen değil, halkın yanında rehber olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.



Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Tuna Mahallesi'nde imar sorunu bulunan vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıda, Tuna Mahallesi 455 Parsel ve 950 Ada 3,4 ve 5 parsellerin imar sorunları ve çözüm alternatifleri konuşuldu. 


Toplantıda, söz konusu bölgede bulunan 50 adet binanın yenilenmesi ve tapu problemlerinin çözümü noktasında vatandaşlara alternatifler sunuldu. Buna göre; bölge riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüme gidilecek ve kentsel dönüşüm projesi hazırlanacak ya da İmar Kanunu'na göre yapılacak iş ve işlemler ile sorunlar çözüme kavuşturulacak. 


Tuna Mahallesi'ndeki imar sorunlarının çözümü noktasında toplantıların devam edeceğini ve bu toplantılar sonucunda hak sahiplerinin alacağı karara göre hareket edeceklerini ifade eden Başkan Göksu, "Biz halka rağmen değil, halkın yanında rehber olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konuda hak sahiplerinin verecekleri karara göre bir yol haritası belirleyerek çalışma planı oluşturacağız" diye konuştu. 

Şu an tarla vasfında olan bu parsellerde 50 adet bina ve bu binalarda yaklaşık 300 adet daire bulunuyor. İmar izni ve mühendislik hizmeti alınmadan, ruhsatsız olarak inşa edilen bu binalar, kullanım sürelerini doldurdukları gibi olası bir depremde yüksek hasar riski de taşıyor. 



Tünaydın 


Geri Dön