19 / 04 / 2024

Eyüpsultan İslambey Mahallesi'nde imar sorunu çözüldü!

Eyüpsultan İslambey Mahallesi'nde imar sorunu çözüldü!

Eyüpsultan İslambey Mahallesi Sinekli Kemer’de imar sorunu çözüldü. İslambey Mahallesi, Sinekli Kemer Koruma Bandına ilişkin imar planı değişikliğiyle ilgili müjdeyi Başkan Deniz Köken açıkladı. 



Eyüpsultan İslambey Mahallesi Sinekli Kemer’de imar sorunu çözüldü. İslambey Mahallesi, Sinekli Kemer Koruma Bandına ilişkin imar planı değişikliğiyle ilgili müjdeyi Başkan Deniz Köken açıkladı. 

Kanuni Sultan Süleyman'ın emriyle Suriçi ve Eyüpsultan bölgesinin su ihtiyacını karşılayabilmek için Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sinekli Kemer, koruma kurulu kararıyla 2011'de plan yapılarak yeşil alan olmuş ve yapı yapılamaz alan ilan edilmişti.

SINIRIN HATALI OLDUĞU İLETİLDİ

Başkan Deniz Köken’in girişimleriyle Koruma Kurulu ile tekrar görüşülerek, sınırın hatalı olduğu ve orada yer alan yapıların tehlikede olduğu Koruma Kurulu’na belirtildi. 

ALAN TEKRAR REVİZE EDİLDİ

Koruma Kurulu’nun isteği ile Eyüpsultan Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından Sinekli Kemer’in, tam olarak nereden geçtiği ile ilgili jeoradar yöntemi ile tespit çalışması gerçekleştirildi. Yapılan tespit çalışmasının raporunun Koruma Kurulu’na sunulması ile kurul, yapı yasaklı alanın sınırını Sinekli Kemer’in mevcut sınırına göre daraltarak kararı tekrar düzenledi. Vatandaşların olduğu konutların yeri sınırdan çıkarıldı ve Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından plan tadilat taslağı yapıldı. Hazırlanan taslak mecliste oybirliğiyle onaylandı.

İBB’ye gönderilecek kararın onaylanması ile alan, koruma alanı belirlenmeden, yapı yasaklı alan belirlenmeden önceki bitişik nizam üç kat yapılanmada konut alanına dönecek. 

“HAYIRLI OLSUN”

Mahalle sakinleri ile bir araya gelerek, uzun süredir çözüm bekleyen imar plan değişikliğine ilişkin müjdeyi veren Başkan Deniz Köken, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Her bölgenin kendine has yoğun bir sorunu var, bir tanesi de burasıydı. Kurulların da görüşlerini doğru alarak, kimseyi de ürkütmeden sessizce sakince bir şeyler yapmaya çalıştık. Ben yaptım dediğiniz zaman birisi mahkemeye veriyor, mahkeme bir durduruyor iki sene gün atıyor. Zaten çoğunuz bilirsiniz bu yer meseleleri mahkemeye gittiğinde iki sene üç sene uzuyor. O yüzden burada arkadaşlarımız ciddi ve ince bir çalışma yaptılar, kurumları ikna ettiler. Şu anda sorununuzun epey bir bölümünü çözdük. Bizi ilgilendiren zorlu kurumları geçmiş olduk. Şimdi kendi içimizde küçük bir çalışma yaparak sizlerin önünü açmış olacağız İnşallah. Yıllarca anıtlar kurulan takılmıştı, bunları atlatmış olduk şimdi. Hayırlı olsun diyorum”

Ceyhan’ın imar sorunu çözüldü!


Geri Dön